דיפלומטים מערביים וגורמים ישראלים אומרים הבוקר (שלישי) לכאן חדשות כי ממשל ביידן בשל עכשיו יותר להכריז כי שיחות הגרעין נכשלו. כל הפרטים הטכניים הקשורים להסכם הגרעין עצמו סוכמו וזאת אחת הסיבות שהצדדים המעורבים בשיחות עזבו את וינה. לדברי הגורמים, מה שכרגע תוקע את החתימה היא שאלת הסרת משמרות המהפכה מרשימת הארגונים תומכי הטרור. האיראנים רוצים, האמריקנים העלו דרישות בנושא, אך טהראן מסרבת.
הסכם הגרעין 2.0 | האזינו ל"עוד יום"
לנוכח המצב הזה, אומרים לכאן חדשות גורמים המעורים בדיונים על ההסכם, הסיכוי להגיע להסכם "פחתו מאוד". בישראל, כידוע, מעדיפים שלא יהיה הסכם. וכבר תקופה ממושכת שגורמים ישראלים אמרו לגורמים בממשל ביידן כי צריך ללחוץ על איראן בדרכים נוספות.
היועץ לביטחון לאומי של ישראל וראש המל"ל, איל חולתא, נפגש הלילה עם פיל גורדון, היועץ לביטחון של סגנית הנשיא, קמלה האריס. חולתא נמצא בוושינגטון לפגישות מדיניות ולכינוס פורום לשם - הפורום האסטרטגי בנושא איראן המשותף לישראל ולארצות הברית. הוא צפוי לפגוש גם את היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית, ג'ייק סאליבן.