אחרי 7 שנים: אחד מרוצחי מלאכי רוזנפלד נעצר ליד רמאללה

אחד מרוצחי מלאכי רוזנפלד נעצר ליד רמאללה
המחבל נמלט ממעצר ברשות הפלסטינית ותכנן לבצע פיגוע נוסף • כוחות הביטחון פעלו בכפר סילוואד בעקבות מידע מודיעיני על חוליה שמתכננת פיגוע מידי • ישראלי נכנס לכפר חוסאן שליד ביתר עילית כדי לשטוף את הרכב, הותקף - והצליח לברוח
מחבר כתבי כאן חדשות מחבר כתבי כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
רכב של צה"ל הותקף ברמאללה
צילום: רכב של צה"ל הותקף ברמאללה

כוחות הביטחון עצרו הערב (רביעי) בכפר סילוואד שליד רמאללה את עאד חאמד, מחבל בארגון הטרור חמאס שהיה חבר בחוליית הטרור שביצעה את פיגוע הירי ביוני 2015, שבו נרצח מלאכי רוזנפלד ונפצעו עוד שלושה בני אדם. מעאד היה כלוא בידי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים מאז הפיגוע. מוקדם יותר התקבל בשב״כ מידע לפיו מעאד נמלט ממעצרו ברשות הפלסטינית. על פי החשד, מטרת הימלטותו הייתה קידום פיגוע טרור נגד מטרות ישראליות בטווח הזמן המיידי.

ראש הממשלה, נפתלי בנט, כתב הערב ברשתות החברתיות: "שמנו יד על הרוצח של מלאכי רוזנפלד. לפני שבע שנים, המחבל המתועב מעאד חאמד ביצע פיגוע ירי באזור היישוב קידה, רצח את רוזנפלד ופצע שלושה מחבריו, שהיו בנסיעה הביתה ממשחק כדורסל. הוא ברח לאחרונה ממעצרו ברשות הפלסטינית והיה בדרך לבצע פיגוע נגד ישראלים. ידה הארוכה של ישראל תגיע לכל מי שמרים יד עלינו. אין לזה תאריך תפוגה. אני מברך את לוחמינו". 

כוחות הביטחון, בהם ימ"מ שב"כ וצה"ל, עצרו עוד כמה חשודים בטרור, בעקבות מידע מודיעיני ממוקד של שב"כ על כוונת חוליית מחבלים לבצע פיגוע ירי בזמן המידי – לפני ליל הסדר או בחג.אחד המבוקשים נמלט למבנה, שבו הופעל נוהל "סיר לחץ", כלומר: כרזו לשוהי הבית לצאת החוצה, או שהכוחות יהרסו את המבנה. 

 בזמן הפעילות נפתחה אש לעבר הכוחות, והחלה הפרת סדר עם עשרות פלסטינים שהשליכו אבנים ובקבוקי תבערה לעבר הכוחות. מקורות פלסטיניים פירסמו תיעוד מתקיפת רכב של צה"ל שאיבד שליטה והתנגש בקיר בסילוואד. 

בתוך כך, ישראלי שנכנס לכפר חוסאן שליד ביתר עילית כדי לשטוף את הרכב לפני פסח, הותקף - והצליח לברוח בריא ושלם. מוקדם יותר דווח שמחבל שיידה בקבוק תבערה לעבר רכב ישראלי ליד ביתר עילית נורה בידי צה"ל וחוסל. 

 

לקראת החג: סגר על הפלסטינית ביו"ש ובעזה? 

במערכת הביטחון ידונו מחר על הטלת סגר ביהודה ושומרון וברצועת עזה בחג הפסח. כך פורסם היום בחדשות הערב בכאן 11. הדיון יתקיים בהשתתפות הצמרת הביטחונית: שר הביטחון בני גנץ, מתאם פעולות הממשלה בשטחים ונציגי שב"כ ומשטרה. במערכת הביטחון ישקלו אם לעשות הבחנה בין יהודה ושומרון ובין רצועת עזה. 

המשמעות של סגר: איסור כניסה של פלסטינים לישראל, כולל פועלים, סוחרים ואנשי עסקים. כניסה תתאפשר רק עם מתן אישור חריג מטעמים הומניטריים. להחלטה על סגר יש גם משמעות מבחינת התסיסה של הפלסטינים, במקביל לניסיונות של מערכת הביטחון להקל על האוכלוסייה הפלסטינית ברקע גל הטרור.

בנקודת הזמן הזאת, המגמה היא להטיל סגר בחג עצמו: כלומר מערב ליל הסדר ובחג. לגבי חול המועד יקבלו החלטה בהתאם למצב בשטח. הכוננות הביטחונית המוגברת ביהודה ושומרון צפויה להימשך גם בימי החג, עם מאות לוחמים שהוקפצו בשבועיים האחרונים לאזור קו התפר, סמוך ליישובים ביהודה ושומרון ועל צירי התנועה - אולם בשלב הזה לא התקבלה החלטה לעוצר יציאות של הלוחמים, כך שחלקם יוכלו לחגוג את החג עם משפחותיהם בבית. 

איך עוצרים את גל הטרור? | עוד יום 

בעזה התכנסו הערב ארגוני הטרור הפלסטיניים בראשות מנהיג חמאס יחיא סינוואר. גורמים שהשתתפו בפגישה התרשמו שחמאס לא רוצה כעת הסלמה מכיוון רצועת עזה, אך חושש מפרובוקציה בירושלים או בגדה שלא תותיר לו ברירה. זה גם מסר שחמאס מעביר למתווכים, הם קיבלו מסרים שלאף אחד אין באמת כוונה להקריב קורבנות פסח בהר הבית – דבר שהלחיץ אותם מאוד. 

לפי הערכות, חמאס כינס את הפלגים כדי ליישר קו ביניהם ולמנוע ירי רקטות בלי הסכמתו, ברקע המתיחות שגוברת. מנגד, בכיר בג'יהאד בעזה אמר היום: "אנשים צריכים להיערך לאפשרות שנחדש את הפגנות הגדר ברצועה". מנהיג הג'יהאד האסלאמי, זיאד נחאלה שיושב בחו"ל, אמר השבוע: "המים עולים, מתישהו המצב יכול להגיע לרתיחה". 

בתוך כך, המשטרה עצרה שני אזרחים יהודים שהצהירו על כוונתם להקריב קורבן פסח בהר הבית ביום שישי. אחד מהם נחקר בשעות אלו בימ״ר ירושלים. פעילי ימין מארגון ״חוזרים להר״ הגישו עתירה לבג״ץ לאפשר להם להקריב את הקורבן - והיא צפויה להידחות. גורם במשטרה מסר לכאן חדשות: ״לא נאפשר לקומץ קיצוניים להפר את הסטטוס קוו בהר הבית". 

בהכנת הידיעה השתתפו איתי בלומנטל, כרמל דנגור, גל ברגר ועידו קורן

בחירת העורכת