חשיפה: שוטר מכס פלסטיני חמוש בנשק ולבוש בשכפ"צ ניסה אמש (ראשון) להיכנס ליישוב ורד יריחו בכוונה לבצע פיגוע ירי, כך נחשף היום בחדשות הערב בכאן 11. השוטר הגיע בניידת משטרה פלסטינית שגנב, והשומר ביישוב התעמת איתו ואסר עליו להיכנס - אז התרחק השוטר וירה באוויר מחסנית שלמה. לאחר מכן, ירה באוויר שני צרורות, כשהוא נמצא במרחק של כקילומטר מהיישוב. הוא נעצר על ידי מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית, הודה בכוונתו לבצע פיגוע, וכעת נבדק אם יש לו זיקה לג'יהאד האיסלאמי.
מ"שלום עכשיו" ל"טרור עכשיו" | פרשנות
גורם ביטחון פלסטיני אמר לכאן חדשות כי ברשות "מבינים את חומרת המעשה ומתנערים ממנו. הוא לא מייצג את מנגנוני הרשות" - אבל מאז 2010 ביצעו אנשי ביטחון פלסטיניים שישה פיגועים, חמישה מתוכם פיגועי ירי, האחרון לפני כשנתיים.
פרסום ראשון | שוטר פלסטיני הודה כי תכנן לבצע אתמול פיגוע ירי בתוך היישוב ורד יריחו. אחרי שהשומר מנע ממנו להיכנס, הוא ירה לאוויר מחסנית שלמה. גורם ביטחוני פלסטיני לכאן חדשות: "מתנערים מהמעשה החמור, הוא לא מייצג את מנגנוני הביטחון"@carmeldangor @galberger pic.twitter.com/A4n0iG44rE
— כאן חדשות (@kann_news) April 11, 2022
עוד פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי באוגדת יהודה ושומרון יתגברו הלילה את הכוחות באזור שכם, כדי למנוע מחסידי ברלנד ומתפללים יהודים להגיע לקבר יוסף. זאת, לאחר שהלילה חסידים ניסו להגיע בשיירה למתחם הקבר ללא תיאום עם צה"ל - ושניים מהם נורו ונפצעו קל. המחבלים נמלטו.
אחרי שחסידים ניסו להגיע לקבר יוסף ללא תיאום עם צה"ל: באוגדת יהודה ושומרון יתגברו הלילה את הכוחות באזור שכם במטרה למנוע הגעת מתפללים יהודים למתחם@ItayBlumental #חדשותהערב pic.twitter.com/4NWcp33bVM
— כאן חדשות (@kann_news) April 11, 2022
מקורות פלסטיניים דיווחו היום שקבר יוסף הושחת בפעם השנייה. גורם ביטחוני מסר כי כמה פלסטינים נכנסו למתחם במהלך כניסה של נציגי הרשות הפלסטינית, שהגיעו למקום לאמוד את הנזקים מיום ראשון לפני תיקונם. הם הורחקו מהמקום לאחר כמה דקות. על השחתת הקבר ביום ראשון נאמר בדיווחים פלסטיניים כי ההמון הגיע למתחם הקבר במהלך צעדת הזדהות עם תושבי ג'נין.
בהכנת הידיעה השתתף איתי בלומנטל