פלסטינים פרצו הלילה (ראשון) למתחם קבר יוסף בשכם והשחיתו אותו. בדיווחים פלסטיניים נאמר כי ההמון הגיע למתחם הקבר במהלך צעדת הזדהות עם תושבי ג'נין. מושל שכם אברהים חמדאן אמר שהרשות הפלסטינית תשפץ ותשקם את האתר באופן מיידי - ולא תתן לגופים זרים להתערב בעניין.
בהודעה מטעמו כתב רמדאן כי שכם היא עיר שמכילה בתוכה את שלוש הדתות ובה חיים תושבים תחת דגל האהבה והסובלנות והשלום. עוד נכתב בהודעה כי קבר יוסף נחשב למקום דתי על ידי משרד ההקדשים המוסלמים של הרשות, וכיוון שהוא נמצא בשטח השות הפלסטינית היא זו שאחראית לשמור על כבודו, להגן עליו ולשפץ אותו.
בתגובה לאירוע אמר היום ראש הממשלה נפתלי בנט בפתח ישיבת הממשלה: "ראיתי את התמונות והזדעזעתי. אנחנו לא נשלים עם פגיעה כזאת, במקום קדוש לנו, ערב פסח, ונגיע לפורעים. אנחנו כמובן נדאג לבנות מחדש את מה שהם החריבו, כפי שאנחנו עושים תמיד".
שר הביטחון בני גנץ הגיב גם הוא על השחתת הקבר ומסר: "מדובר בפגיעה קשה בחופש הפולחן באחד המקומות הקדושים ביותר לכל יהודי, וברגשות העם היהודי כולו, דווקא בעיצומו של החג הקדוש למוסלמים". גנץ הוסיף כי העביר הבוקר מסר חריף לרשות הפלסטינית - שנדרשת לתגבר את הכוחות שלה במקום באופן מיידי, ולפעול מול הפורעים והמחבלים שפוגעים ביציבות, בביטחון ובמקומות הקדושים.
פלסטינים פרצו הלילה למתחם קבר יוסף שבפאתי שכם והשחיתו אותו@carmeldangor pic.twitter.com/rxDCzFxVAY
— כאן חדשות (@kann_news) April 10, 2022
שר החוץ לפיד גינה את השחתת קבר יוסף ואמר כי מדובר בפגיעה לא רק באתר עצמו, אלא ברגשות העמוקים של העם היהודי. "נמצה את הדין עם הפוגעים ונשקם את קבר יוסף". גם יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' גינה את השחתת הקבר ומסר: "'שלושה מקומות אין אומות העולם יכולים להונות את ישראל לומר גזולים הם בידכם, ואלו הם – מערת המכפלה, ובית המקדש וקבורתו של יוסף'. כשלנו זה יהיה ברור גם להם זה יהיה ברור".
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, קרא להחזיר לאלתר את צה"ל לקבר יוסף ואמר כי "הרשות הפלסטינית היא משענת קנה רצוץ במקרה הטוב". לדבריו, "ההתקפה הברברית על האתר היא פגיעה לא רק בנכס צאן ברזל של העם היהודי אלא באתר היסטורי בן אלפי שנים".
כוחות צה"ל עצרו הבוקר חוליית מחבלים שהתכוונה לבצע פיגוע בפיעלות באזור ג'נין. דובר צה"ל, תא"ל רן כוכב, סיפר לאריה גולן בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב, על פעילות הכוחות הלילה: "רדפנו אחרי חוליית מחבלים סמוך לגדר. הם השליכו את הנשק ונמלטו לתוך השטח".
איך עוצרים את הטרור מלהגיע לערי ישראל? | האזינו לעוד יום