אזרח נפצע קל מירי מעזה; צה"ל תקף ברצועה

אזרח נפצע קל מירי מעזה; צה"ל תקף ברצועה
מחבל ירה מצפון הרצועה לעבר אזרח שעסק בעבודות על הגדר סמוך לעלומים. האזרח פונה לבית החולים ברזילי • דיווחים פלסטיניים: שלושה פצועים במזרח הרצועה
מחבר איציק זוארץ ואיתי בלומנטל מחבר איציק זוארץ ואיתי בלומנטל
המכשול בגבול עזה, 07.12
צילום: צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

עובד קבלן של משרד הביטחון נפצע היום (רביעי) קל מירי מצפון רצועת עזה לכיוון ישראל סמוך לעלומים. המחבל ירה לעבר אזרח שעסק בעבודות על הגדר. לאחר הירי, צה"ל תקף ברצועה. הפלסטינים דיווחו על ירי לעבר ארבע עמדות של כוחות הריסון של חמאס בדרום מזרח הרצועה. כמו כן, ישנם דיווחים על שלושה פצועים מירי צה"ל במזרח הרצועה. צה"ל פרס כוחות לאורך הגבול, כדי לוודא שתושבים לא יתקרבו.

מבזק מיוחד בכאן 11

דובר חמאס חאזם קאסם, אמר לאחר הירי:"הגיוני שלא ימשך השקט והרוגע של העם הפלסטיני והכוחות הפועלים בו כל עוד ישראל ממשיכה לתקוף את האסירים והמקומות הקדושים ומסלימה את הפשעים של המתנחלים בגדה". 

בתחילת החודש שעבר יירטו לוחמי כיפת ברזל כלי טיס בלתי מאויש של חמאס מעל הים של עזה. בצה"ל ציינו שכלי הטייס היה במעקב לאורך כל האירוע. בעקבות היירוט נשמע פיצוץ חזק בעוטף עזה. כלי תקשורת המזוהה עם חמאס דיווח שהפיצוץ שנשמע באזור העיר עזה נגרם בשל ירי רקטה ניסיונית, "מהסוג הכבד" לדבריהם, במסגרת שיפור היכולות הרקטיות של ארגוני הטרור ברצועה.

בחירת העורכת