פרסום ראשון: מקורות פלסטיניים אמרו הערב לכאן חדשות כי מצרים זועמת על חמאס בגלל תקרית הירי והחליטה לסגור מחר את מסוף רפיח בשני הכיוונים. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי המקורות מסרו שהתקרית בגדר המערכת הביכה את מצרים, שהבטיחה לישראל כי האירועים לא צפויים לצאת משליטה, על פי התחייבויות שקיבלה מחמאס. ערוץ אל-ערביה דיווח הערב כי המסוף ייסגר עד להודעה חדשה.
חמאס בשיחות סגורות: הג'יהאד האיסלאמי אחראי להתחממות בגזרה ודחף את הצעירים לגדר. דיווח: היורה - איש חמאס - במעצר הגנתי בעזה. הדיווח של @galberger ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/h03PgDXHZY
— כאן חדשות (@kann_news) August 22, 2021
כמו כן, גורמים בחמאס מאשימים בשיחות סגורות את הג'יהאד האסלאמי כי הוא שגרם להתחממות בדרום, ודחף את הצעירים הפלסטינים לגדר המערכת. לדברי מקורות פלסטיניים, מתיחות שוררת בשבועות האחרונים בין חמאס לג'יהאד, לאחר שמנהיג הג'יהאד האסלאמי זילזל לאחרונה בריאיון בהישגי חמאס ב"שומר החומות".
עוד מסרו מקורות פלסטיניים כי היורה בלוחם מג"ב זוהה כאיש חמאס, והוא נמצא כעת במעצר הגנתי של הארגון בעזה. בניגוד למצרים, ישראל לא סגרה את מעבר כרם שלום. המקורות דיווחו היום שבמעבר עברו היום משאיות הנושאות מחשבים וטלפונים ניידים ועוד ציוד תקשורת ואינטרנט שלא הותר להכנסה לרצועת עזה מאז המבצע בעזה. כמו כן תועדה כניסת משאית בטון, לאחר שביום חמישי נכנסו משאיות הבטון הראשונות לרצועה מאז המבצע האחרון.
בעימותים קשים בגבול עזה אתמול נפצע אנוש לוחם מג"ב, סמ"ר בראל חדריה שמואלי, בן 21 מבאר יעקב. הלוחם שימש צלף ביחידת המסתערבים של מג"ב בדרום הארץ. הוא הוצב בעמדת ירי על המכשול, סמוך לכוחות אחרים של צה"ל. במהלך המהומות הוא נפגע מירי מטווח קצר בראשו. שמואלי הועבר לבית החולים סורוקה בבאר שבע ונותח ניתוח חירום. מצבו מוגדר אנוש גם אחרי הניתוח ונשקפת סכנה לחייו.