פלסטיני לא חמוש תקף היום (שישי) ישראלי בחוות שדה אפרים שבבנימין ונורה למוות. דובר צה"ל מסר שמדובר בנסיון פיגוע שסוכל, וכי כוחות ממשיכים בסריקות במרחב. עוד נמסר שלוחמים נכנסו לכפר ראס כרכר ממנו הגיע. מקורות פלסטיניים דיווחו על זהותו - בחאלד מאהר נופל, בן 34. אף כי הפלסטיני לא היה חמוש, בצה"ל עדיין חוקרים את התקרית כנסיון פיגוע.
בשעה רבע לארבע לפנות בוקר החשוד כמחבל חדר למאחז באמצעות רכבו, והגיע עד פתח ביתו של בעל החווה. הוא דפק על דלתות הבתים וצעק "אללה אכבר" תוך שהוא מנסה לפרוץ את דלת הבית שהייתה נעולה. בשלב הזה התנפל הפלסטיני על אחד השומרים בחווה ותקף אותו פיזית. שומר נוסף ירה לעברו ומותו נקבע במקום.
ניסיון הפיגוע בבנימין | דובר צה"ל: לא נמצא על המחבל נשק, לוחמי צה"ל נכנסו לפנות בוקר לכפר ראס כרכר ממנו הגיע
— כאן חדשות (@kann_news) February 5, 2021
(צילום: דובר צה"ל)@carmeldangor pic.twitter.com/a6cF3REQOB
סגן ראש מועצת בנימין, רפול אנגל, סיפר לכאן חדשות על התקרית. "מחבל מהכפר ראס כרכר הגיע עם רכבו, כנראה שהייתה לו היכרות מוקדמת עם המקום", טען אנגל. "הוא לא הצליח להגיע, והשומרים רצו אליו, התפתח קרב אגרופים ביניהם ואחד השומרים שלא היה חמוש הצליח להדוף אותו, שומר אחר שהיה חמוש הצליח לירות בו ולחסל אותו".