לפני 25 שנה השתנה משהו מהותי בצה"ל - בג"ץ פסק שאין הצדקה למנוע מנשים להגיש מועמדות לקורס טיס. אחרי שנשים עברו את הקורס בהצלחה, הסוגיה נראית מיושנת, לפחות בחיל האוויר. אלא שהמצב בשיריון ובסיירות שונה בהחלט. פיילוט שילוב הנשים בשיריון מתקדם בקצב איטי והסיירות עוד סגורות למועמדות נשים.
סדרת הכתבות "לוחמות" פוגשת את המועמדות לשירות שמוכנות למאבק כדי להגיע למובחרות שביחידות, ובוחנת את החסמים, הדעות הקדומות והלחצים הפוליטיים המונעים את שילוב הנשים כלוחמות בצה"ל.
פרק 1: הבנות שנאבקות לשרת בסיירת וב-669
הן מסכלות הברחות מסוכנות בים וביבשה, מבצעות מעצרים ביהודה ושומרון ומשתתפות בחילוצים מורכבים – הלוחמות בצה"ל לא מרגישות שמזלזלים בהן, גם אם הסיירות עדיין נחשבות קו אדום. "הבדל בין מבריחים לחמאס? בסוף שניהם יורים עליך", אמרה סמל עומר טל, לוחמת בברדלס. סמל דריה עזור, לוחמת סנפיר, הוסיפה כי לעיתים הסטנדרטים לנשים גבוהים יותר: "בכל יציאה לים אני צריכה להוכיח את עצמי. בוחנים אותנו יותר".
פרק 2: הלוחמות ביחידות הקרביות ביותר מדברות
25 שנה אחרי שבג"ץ "אליס מילר" קבע כי אין הצדקה למנוע מנשים להגיש מועמדות לקורס טיס בצה"ל, רק ארבע נשים זכו לתואר טייסת קרב. מה הסיבות לכך ומה עבר על אלה שהודחו מהקורס היוקרתי?
פרק 3: 25 שנה מאז בג"ץ - רק 4 נשים הצליחו להיות טייסות קרב
בתוך השירות הצבאי ומחוצה לו - הכירו את הנשים שמנפצות את תקרת הזכוכית כל יום: אלופת מסלול הנינג'ה, המסתערבת, והתיכוניסטית שמתכוננת לשירות קרבי ביחידה מובחרת.
פרק 4: הנשים שמנפצות תקרות זכוכית