ראש ענף תרבות בחיל החינוך ומפקד מערך התרבות בחיל ננזפו היום בעקבות הסרטון שצילמה החיילת נועה קירל עם ראש הממשלה, כך הודיע היום (רביעי) דובר צה"ל. בסרטון, שפורסם ערב ראש השנה, מציג נתניהו את קירל בפני קבוצת בני נוער ובהמשך השניים מברכים את הישראלים בשנה טובה.
הזמרת נועה קירל הצטלמה לסרטון של רה"מ נתניהו לכבוד השנה החדשה. מצה״ל נמסר כי הופעה מסוג זה של חיילי צה״ל במסגרות פוליטיות אסורה. "החיילת קיבלה אישור מצה״ל בדרגים שאינם מוסמכים לכך. תהליך האישורים יתוחקר ויופקו הלקחים למען הימנעות הישנות מקרים מסוג זה"@roysharon11 @dorm1212 pic.twitter.com/1giup4zXEC
— כאן חדשות (@kann_news) September 17, 2020
בצה"ל טענו לאחר פרסום הסרטון כי מדובר בהופעה של חייל צה"ל במסגרת פוליטית והדבר אסור על פי הפקודות, וכן שהיא קיבלה אישור מדרגים שאינם מוסמכים לכך. מדובר צה"ל מסרו כי "האירוע תוחקר והופקו לקחים פנימיים ביחידה בנוגע להליך האישור לאירועים מסוג זה. בימים הקרובים יופץ חידוד למנהלים האישיים של החיילים הרלוונטיים בנוגע לנוהל אישורי עבודה".