פרסום ראשון: מקורות בחמאס מעריכים בשיחה עם כאן חדשות כי ההסלמה בדרום תימשך גם בימים הקרובים. כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. לפי אותם גורמים, מדובר בהסלמה מבוקרת שעדיין לא הושגו יעדיה.
לכאן חדשות נודע כי קטר הודיעה לחמאס על הארכת משך העברת המענק הקטרי לרצועת עזה עד לסוף שנת 2020, ולא עד לסוף חודש ספטמבר כפי שתוכנן תחילה. לדברי מקורות פלסטינים, חמאס אינו מסתפק בכך ודורש ערבויות להמשך העברת המענק הקטרי גם בשנת 2021 ולהאצת הפרוייקטים הבין-לאומיים ברצועה.
המתיחות בדרום | בחמאס מסרבים לרגיעה: "ההסלמה תימשך בימים הקרובים". קטר הסכימה להמשיך בהעברת הכספים אבל בחמאס מעלים דרישות נוספות ומבקשים ערבויות למיזמים ברצועה@galberger #חדשותהערב pic.twitter.com/2PTF5y120f
— כאן חדשות (@kann_news) August 16, 2020
בתוך כך, משלחת המודיעין המצרי בראשות אחמד עבד חאלק, המחזיק בתיק הפלסטיני במודיעין המצרי, צפויה להגיע מחר לרצועת עזה ולדון עם ראשי חמאס בהרגעת השטח. אולם, מקורות בחמאס מתרשמים כי המשלחת לא תביא עמה בשורה שתביא לסיום המתיחות בדרום. חברי המשלחת נועדו הערב ברמאללה עם ראש המודיעין הפלסטיני, מאג'ד ופרג', ועם בכיר הרשות חוסיין א-שייח. לפי הדיווח בסוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית ופא, המשלחת דנה עם הבכירים ברמאללה בהתפתחויות המדיניות, במצב הביטחוני ובסוגיית הפיוס הפנים פלסטיני.
בעקבות ההסלמה בדרום בימים האחרונים רואים בשדרות עלייה חדה בפניות למרכזי החוסן לטיפול נפשי, אחרי שלושה חודשים שקטים במיוחד. במקביל, מספר הילדים המבקרים בקייטנות הקיץ ירד משמעותית. מרכזי החוסן ניצבים בפני אתגר משמעותי בשל הגבלות הקורונה. על המטפלים לעטות מסכות ולהקפיד על מרחק של לפחות שני מטרים מהמטופלים, דבר שמגביל את המטפלים.
ההתחממות בדרום: שלא כמו פעילות צה"ל בגבול הצפון – מול עזה ישראל פועלת בלי מדיניות סדורה. אף שבישראל אומרים "דין בלון כדין רקטה", המדיניות משתנה ממקרה למקרה@roysharon11 #חדשותהערב pic.twitter.com/3fpXbSsJYZ
— כאן חדשות (@kann_news) August 16, 2020
הפרות הסדר הלילות החלו גם הערב כשכמאתיים פלסטינים מפגינים בארבעה מוקדים לאורך גבול הרצועה. במוקד, סמוך לג׳בליה, הושלכו כמה מטענים ורימונים לעבר הכוחות. לא היו נפגעים והכוחות הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.
במקביל, על אף שלל הסנקציות שהטילה מערכת הביטחון על הרצועה והתקיפות שבוצעו באזור בימים האחרונים, מספר השריפות שפרצו בעקבות הפרחת בלוני תבערה אינו יורד. משעות הבוקר פרצו היום 28 דליקות, נוסף להפרות הסדר הליליות על גדר המערכת. על פי דיווחים ברשות הפלסטינית, גם הערב צפויים הפלסטינים ליצור הפרות סדר - הפעם בכמה מוקדים לאורך גבול הרצועה.
בעקבות ההסלמה: עלייה משמעותית בפניות אזרחים למרכזי החוסן. ילדים רבים ביישובי העוטף נעדרו מקייטנות החופש הגדול. בתוך כך, במהלך היום: לפחות 28 שריפות מבלוני תבערה בעוטף עזה@Itsik_zuarets #חדשותהערב pic.twitter.com/2GFSSzvZi0
— כאן חדשות (@kann_news) August 16, 2020
השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה אמר הערב בתום הערכת מצב של המשטרה בשדרות כי בימים הקרובים נדע אם פנינו להסלמה או לרגיעה, בעקבות בואה הצפוי של המשלחת המצרית לעזה. אוחנה הביע תקווה שלאור הסכם השלום עם איחוד האמירויות נוכל לראות גם כאן את קץ הלחימה, אך ישראל ערוכה גם להרחיב את המתקפות על חמאס. "אין אויב שיכול לאזרחי ישראל, מי שינסה את ישראל ילך בדרכיהם של אלה שניסו", אמר השר אוחנה.
השתתפו בהכנת הידיעה: גל ברגר, איציק זוארץ, אסף פוזיילוב ורועי שרון