היום (רביעי) הותר לפרסום כי צה"ל ושב"כ עצרו לפני כמה שבועות שני פעילי טרור שניסו להבריח אמצעי לחימה מצפון סיני לרצועת עזה בכלי שיט דרך הים, עבור ארגון חמאס. מודיעין של שב"כ הביא לזיהוי הגורמים שמעורבים בהברחה ולאחר מכן את כלי השיט. השניים נעצרו והועברו לחקירת שב"כ.
חקירתם של פעילי הטרור העלתה פרטים על הברחות נוספות למען חמאס דרך הים, על מבריחים ועל ציוד התעצמות. אחד מפעילי הטרור שנתפסו הוא מחמוד בכר, מבריח בכיר שעובד עם ארגוני הטרור ברצועת עזה ובצה"ל מגדירים את תפיסתו "הישג מבצעי משמעותי". בתחילת החודש הוגש נגד בכר כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
"לוחמי פלגה 916 פעלו בנחישות רבה ובחתירה למגע", אמר מפקד הזירה הימית הדרומית, אלוף משנה אמיר גוטמן. "בחקירת פעילי הטרור התגלה שהם התכוונו להבריח אמצעי לחימה לשימוש הקומנדו הימי של חמאס. תפיסת בכר היא מכה קשה עבורו".
"סיכול זה מצטרף לשורת סיכולים שנועדו לשיבוש תוכניות ההתעצמות של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה ולפגיעה משמעותית ביכולתיו הצבאיות והוא חלק מהמאמץ המתמשך לסיכול פעילות טרור מכל סוג נגד אזרחי מדינת ישראל", מסרו בצה"ל.