ברקע מהלך הסיפוח הישראלי, הוועדה המארגנת את הפגנות הגדר בעזה תדון בעוד יומיים באפשרות לחדש את ההפגנות. כך מסר היום (שבת) חבר הוועדה המארגנת, טלאל אבו זריפה מהחזית הדמוקרטית. כמו כן, מקורות פלסטינים מסרו לאתר האינטרנט של העיתון אל-קודס כי החזיתות העממית והדמוקרטית דוחפות לחידוש ההפגנות על הגדר כבר כעת, ואילו חמאס מעוניין לדחות זאת לרגע שישראל תבצע סיפוח בפועל.
בד בבד, ישנם דיווחים מעזה על כוונות לכאורה של פעילי שטח להגביר בהדרגה את הפרחת בלוני התבערה לכיוון ישראל, וכן את הפרחת בלוני הנפץ. בשבוע שעבר פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11 על כוונת הרשות הפלסטינית לקצץ בתקציבים לרצועת עזה, כצעד נגד כוונת ישראל לבצע סיפוח בפועל.
במערכת הביטחון בישראל חוששים כי קיצוץ בתקציבים שמעבירה הרשות לעזה, כ-100 מיליון דולר מדי חודש, ייצר לחץ ותסיסה ברצועה, ובמקרה כזה יסיט חמאס את האש לכיוון ישראל. לפני כשלושה שבועות פורסם בתוכנית "השבוע" בכאן 11 כי בישראל חוששים שיושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן מנסה לגרור את חמאס לעימות.