ועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים אישרה היום (חמישי) לממשלה להאריך בחמישה ימים את השימוש באיכוני שב"כ. יו"ר הוועדה, גבי אשכנזי, סיכם את הדיון בנושא ואמר כי הוא רואה בפעולות הממשלה "התחלה של התנעת תהליך חקיקה", אך הוסיף כי זאת החלטה קשה לחוקק חוק שיאפשר לשב"כ לבצע גם פעילות אחרת.
הממשלה ביקשה הארכה עד יום חמישי, אך הוועדה אישרה רק עד יום שלישי. בהתייחס לכך אמר אשכנזי: "אם אכן ביום ראשון הממשלה תחליט שהיא לא הולכת על חקיקה אז ההחלטה תפוג, ואם היא תרצה להמשיך היא תבוא אלינו ביום שלישי ונבדוק כמה זמן להאריך. אני ממליץ להגביר את החקירות האפידמיולוגיות והבדיקות, שכן אנחנו מבינים שיש סיכון, אבל נצטרך לחיות בשגרת קורונה בשנה הקרובה ולפיכך יש חשיבות להגברת החקירות האפידמיולוגיות ובחינת חלופות טכנולוגיות אחרות".
ביום ראשון ידון ראש הממשלה בנימין נתניהו בעיגון ההיתר לשב"כ לעקוב אחר אזרחים החולים בקורונה באמצעות הטלפון הנייד. עמדת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, היא שמדובר בדיון מורכב, ובמסגרתו יש לבחון אם עדיין יש הצדקה לסמכות המעקב. ראש שירותי בריאות הציבור, הפרופסור סיגל סדצקי, אמרה בדיון בוועדת המשנה למודיעין כי הסיוע של שב"כ לאיכון חולים בעזרת הטלפונים הניידים חיוני והוא מסייע למהלך פתיחת המשק.
מנגד, הזהירו מומחים בתחום בריאות הציבור מפני הארכת תוקף הסמכות של שב"כ להשתמש באמצעים טכנולוגיים במאבק בקורונה, אף שבג"ץ פסק בעניין. במכתב שהעביר איגוד רופאי בריאות הציבור ליו"ר ועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים נכתב כי מומחים בכל העולם מזהירים מפני האמונה העיוורת כי הטכנולוגיה תושיע.
איגוד הרופאים מבהירים כי בעולם יש דוגמאות לחלופה טכנולוגית שאינה פולשנית לפרטיות בצורה חריגה. יו"ר האיגוד, פרופסור חגי לוין, סבור כי מי שמבקש להמשיך לעשות שימוש בכלי השב"כ לצורך מעקב אחרי אזרחי ישראל עושה זאת בתואנת שווא כי הדבר נעשה לצרכי בריאות הציבור. בג"ץ פסק שיש להפסיק את השימוש באמצעים האלה, וכי חקיקה ראשית בכנסת יכולה לאפשר את המשך השימוש באמצעים הטכנולוגיים.