השלכת בקבוקי התבערה לעבר לוחמי מג"ב: הבוקר (ראשון) פורסמה בכאן רשת ב אמירה חסרת תקדים של רב היישוב יצהר, הרב דוד דודקביץ', לתושבים בשבת: "מצווה מדאורייתא למסור למשטרה את זורקי בקבוקי התבערה על כח משמר הגבול". מצווה מדאורייתא היא מצווה בדרגת החשיבות הגבוהה ביותר.
דובר מג"ב: "אירוע טרור חמור ועליית מדרגה קיצונית באלימות נגד כוחות הביטחון באזור יצהר" https://t.co/5vYrQECiOg pic.twitter.com/eTzOXpDvK7
— Carmel Dangor (@carmeldangor) 26 במרץ 2020
ביום חמישי האחרון נחשפה בכאן חדשות התקרית שבה יידו נערי גבעות שלושה בקבוקי תבערה לעבר רכב ובו לוחמי מג"ב, סמוך ליישוב יצהר שבשומרון. בקבוקי התבערה התלקחו על הרכב וגרמו לו נזק, אך לא היו נפגעים. נכון לשעה זו, עדיין אין עצורים בחשד למעורבות בתקרית הקיצונית.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לאירוע: "אני מגנה בתוקף את אירוע האלימות החמור נגד כוח משמר הגבול. כוחות הביטחון שומרים על כולנו. זה פשע בכל עת, אבל פשע כפול ומכופל בעת הזאת כשכוחות משמר הגבול והמשטרה מסייעים לנו לצלוח את משבר הקורונה".
גם שר הביטחון נפתלי בנט הגיב לתקרית, וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "בושה וחרפה. אירוע האלימות ביצהר הוא מעשה חמור מאין כמותו. לא אקבל שום גילוי אלימות, בשום מצב ובשום תנאי, ובוודאי שלא כנגד כוחות הביטחון שעומדים על המשמר ומגינים על ביטחון ישראל. הוריתי לכוחות הביטחון לפעול בכל דרך על מנת לאתר את הפושעים ולמצות איתם את הדין".
הנהגת יצהר גינתה בחריפות את התקרית. במכתב ששלחה לתושבים נכתב: "זריקת בקבוקי התבערה לעבר כח מג"ב היא חציית רף חמורה וחילול ה' נוראי. ננקוט צעדים נגד כל תושב שיסייע לאנשים כאלו להיות במרחב יצהר והגבעות".