מרכז המעקב הסורי דיווח הבוקר (שני) כי שישה בני אדם נהרגו בתקיפת צה"ל הלילה בדמשק, אז תקפו מטוסי חיל האוויר כמה יעדי טרור של ארגון הג'יהאד האסלאמי דרומית לבירה הסורית וברצועת עזה. זאת בתגובה לשיגור הרקטות מרצועת עזה לעבר הדרום. ארגון הטרור הודיע ששניים מאנשיו נהרגו בתקיפות באזור דמשק, והבטיחו לנקום את מותם. בתוך כך, לאחר הערכת מצב, צה"ל החליט לחסום כבישים סמוכים לגדר רצועת עזה, וסגירת חוף זיקים, בנוסף הופסקה תנועת הרכבות בין אשקלון לשדרות. מערכת הביטחון ופיקוד העורף נמצאים בכוננות ודרכיות.
מרכבת ישראל נמסר הבוקר: "בהנחיית גורמי הבטחון, הופסקה באופן זמני תנועת הרכבות בקטע שבין אשקלון לבאר שבע, ותחנות שדרות, נתיבות ואופקים סגורות לשירות. רכבות בקו הנגב המערבי (רעננה-באר שבע), מתחילות ומסיימות את נסיעתן מכיוון צפון בתחנת אשקלון. נוסעים מ/אל באר שבע יעשו שימוש בקו המזרחי, העובר דרך תחנות לוד, להבים רהט וקריית גת".
גורמי ביטחון ציינו כי ארגון חמאס איננו מעוניין בהסלמה ושגם ישראל איננה מעוניינת לדרדר את המצב. לדברי אותו גורם, לחמאס אין אינטרס לפגוע בחבילת ההטבות שרק הועברה אליהם לאחרונה. הירי לעבר יעדי הג'יהאד האסלמי בסוריה הוא מסר ברור של ישראל לארגון.
כ-65 אלף תלמידים יישארו היום בבית. על פי הנחיות פיקוד העורף לא יתקיימו לימודים באשקלון, נתיבות שדרות, חוף אשקלון, מועצה אזורית אשכול, מועצה אזורית שדות נגב, מועצה אזורית שער הנגב. בנוסף, לא יתקיימו לימודים במכללה האקדמית אשקלון, מכללת ספיר והמכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום.
באזור עאדליה שבפאתי דמשק שבסוריה הותקף אתר של ארגון הטרור, המהווה עוגן משמעותי של הארגון בסוריה. בנוסף הותקפו עשרות יעדי טרור ברצועת עזה. ברפיח הותקפו תשתיות תת-קרקעיות ואתרים לאחסון חומרי גלם המשמשים לייצור רקטות.
התקיפה בסוריה: תיעוד מהיירוטים בשמי דמשק pic.twitter.com/mqRDNJrNuF
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2020
באתר שהותקף בסוריה מבצע הג'יהאד האסלאמי מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה תוך התאמתם לייצור ברצועת עזה ולייצור מקומי בשטח סוריה. בנוסף לכך, לפי צה"ל במקום מיוצרים מידי חודש באתר זה עשרות קילוגרמים של חומר המשמש כדלק לרקטות ומתקיימות בו הכשרות טכניות לפעילי ארגון הטרור.
כמו כן, בחאן יונס שברצועת עזה הותקפה מפקדת חטיבת חאן יונס של ארגון הטרור, ובה מתחם לאימון ירי טילי נ"ט וציוד צבאי המשמש את הכוח הימי של ארגון הטרור. בבית להיא הותקף מתחם אימונים צבאי של הג'יהאד האסלאמי.
מצה"ל נמסר כי "התקיפות בוצעו בתגובה לניסיון הפיגוע הבוקר על גדר המערכת ולשיגור הרקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל. צה״ל יגיב בתקיפות לפעולות הטרור של הג'יהאד האסלאמי המסכנות את אזרחי ישראל ופוגעות בריבונותה. צה"ל רואה בחומרה רבה את מתקפת הרקטות לעבר שטח ישראל, נמצא במוכנות גבוהה וימשיך לפעול ככל שיידרש נגד ניסיונות לפגיעה באזרחי ישראל".