אחרי 48 שעות של שקט יחסי, אזעקת צבע אדום נשמעה הערב (שבת) בקיבוץ כיסופים שבעוטף עזה. מצה"ל נמסר כי נורו שתי רקטות משטח רצועת עזה לשטח ישראל. מאז מבצע חגורה שחורה נורו לעבר ישראל 45 רקטות.
אחרי 48 שעות של שקט יחסי מרקטות ובלוני נפץ, הערב שוב נשמעו אזעקות בעוטף עזה. הדיווח של @Itsik_zuarets ב-#חדשותהשבת pic.twitter.com/lwY364C1RR
מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע כי בעקבות ירי הרקטות, הצעדים האזרחיים שתוכננו כלפי רצועת עזה: הרחבת מרחב הדיג, החזרת 500 היתרי מסחר והחזרת כניסת המלט – מבוטלים. "חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה. ככל שלא יישמר השקט, מדינת ישראל תנהג בהתאם", נכתב בהודעה.
25 רקטות נורו לשטח ישראל בחודש האחרון, והירי הנוכחי מגיע אחרי יומיים שקטים במיוחד. הירי האחרון היה ביום שלישי, במהלך ריאיון של ראש הממשלה נתניהו בערוץ 20. הירי הערב בוצע זמן קצר אחרי ריאיון של שר הביטחון נפתלי בנט לחדשות 12.
לאחר שאתמול היה היום השקט ביותר בעוטף עזה בחודש האחרון, ברצועת עזה התייחסו לדיווחים על התקדמות בהסדרה מול ישראל ואמרו כי ההפוגה בשיגורי הרקטות ובלוני הנפץ - זמנית בלבד. בתוכנית "השבוע" בכאן 11 דווח כי בעזה מעריכים שחמאס מנצל את תקופת הבחירות בישראל על מנת לגרוף הישגים.
שלשום מסר גורם ביטחוני כי חמאס העביר מסר לישראל שלפיו הוא החליט להפסיק את שיגור הבלונים והירי הרקטי לעבר ישראל. הגורם הוסיף כי סוף השבוע ישמש מבחן ליציבות באזור.
לדברי הגורם הביטחוני, ככל שיישמר השקט, ישראל תרחיב בחזרה את מרחב הדיג ל-15 מייל ותחזיר את 500 היתרי המסחר שצומצמו. "אנו סקפטיים, אך ייעשה ניסיון להחזיר את היציבות לעוטף עזה. המעשים בשטח הם שיקבעו", הוסיף.