העיתון הפלסטיני אל-קודס דיווח היום (שלישי) כי דרג השטח בגבול הרצועה הודיע כי על הפסקת שיגור בלוני התבערה לישראל. על פי הדיווח ההחלטה התקבלה אמש לאחר פגישת בכירי חמאס עם המשלחת המצרית והופצה הבוקר לכל הקבוצות הנמצאות בגבול.
מוקדם יותר היום דיווח העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" כי מנהיג חמאס ברצועת עזה, יחיא סינוואר, העביר התנצלות לחברי המשלחת המצרית שביקרה אתמול ברצועה על שנעדר מהפגישה עימם. לפי הדיווח, סינוואר, שבחר לנקוט באמצעי זהירות, הסביר כי "אין ערבות לכך שישראל לא תבצע פעולה בוגדנית, גם אם המצרים ברצועה".
בנוסף, דיווח העיתון כי ישראל העבירה לחמאס מסר ולפיו אם לא ישוב השקט לדרום היא תכה בארגון בהסכמת ארצות הברית והקהילה הבין-לאומית. לדברי העיתון הלבנוני, חמאס הזהיר מצדו כי אם תתנקש ישראל בבכיריו תפרוץ מלחמה גדולה. כמו כן איים חמאס כי הלחץ בגבול עם ישראל יגבר אם לא יתקדמו מאמצי ההסדרה. החלפת המסרים נעשתה באמצעות משלחת התיווך המצרית שביקרה אתמול ברצועה.