במערכת הביטחון חוששים כי הרג הנער הפלסטיני בן ה-17 ידרדר את המצב ביהודה ושומרון, כך דווח היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. השקט ביהודה ושומרון נשמר יחסית מתחילת השבוע, למעט באזור חברון שבו יש התפרעויות אלימות מדי יום. עתה החשש בצה"ל הוא כי מוקדי המהומות יתרחבו.
בצבא התאמצו בימים האחרונים להימנע מהרג פלסטינים, אך במקרה הזה, של ההרוג הראשון מאז פרסום תוכנית טראמפ, החייל שירה לעבר הצעיר קיבל גיבוי מלא. רק שלשום פגע ישירות בקבוק תבערה בקצין מג"ב, שנפצע באורח קל בלבד.
ברשתות החברתיות הפלסטיניות מכנים את ההרוג "השהיד הראשון של עסקת המאה", והביעו זעם רב על מותו. חמאס קרא הערב להסלים את העימותים בשטחים. בהודעה שפרסם הארגון נכתב כי "ההתנהגות של ישראל לא תוכל לעצור את הזעם הפלסטיני ואת הסירוב לעסקת המאה". הג'יהאד האסלאמי הודיע: "עמנו ימשיך באינתיפאדה ובעימות עד שישיג את חרותו".
השקט מאז פרסום תוכנית טראמפ נשמר ביהודה ושומרון, אך בחברון מתקיימות יום-יום הפרות סדר אלימות. נער פלסטיני בן 17 יידה בקבוק תבערה לעבר כוח צה"ל ונורה למוות
— כאן חדשות (@kann_news) 5 בפברואר 2020
הדיווח של @moyshis ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/ifi6yAMDLJ
למרות הדברים, אירועים נקודתיים של יידוי אבנים ובקבוקי תבערה לעבר כוחות צה"ל הפכו לדבר שבשגרה עוד לפני פרסום תוכנית טראמפ. בצה"ל לא לקחו סיכונים, ובשבוע שעבר תגברו את הגזרה בכוחות מגלן, גולני ופיקוד העורף.
השתתפו בהכנת הידיעה: משה שטיינמץ, נורית יוחנן וכרמל דנגור