צה"ל תקף הערב (רביעי) יעדי טרור של חמאס בצפון רצועת עזה בתגובה לירי הרקטות לעבר שטח ישראל. דובר צה"ל מסר כי מטוסי קרב תקפו כמה יעדי טרור של ארגון הטרור, בהם אתר לייצור אמצעי לחימה ומתחם צבאי. בהודעה נכתב: "חמאס אחראי על הנעשה ברצועת עזה וממנה והוא יישא בהשלכות לפעולות כנגד אזרחי ישראל".
בשדרות אותרו בלוני תבערה שנחתו בשכונה חדשה שנמצאת בבנייה ופונה לכיוון הרצועה, ונוטרלו בידי חבלן משטרה. בשעות הצוהריים נורו ארבע רקטות לעבר שטח ישראל.
תיעוד פלסטיני: תקיפה של מוצב חמאס ברצועת עזה@MosheBerkovitch pic.twitter.com/tbsR7gDCnP
— כאן חדשות (@kann_news) 15 בינואר 2020
מוקדם יותר נשמעו התרעות צבע אדום בכמה יישובים בעוטף עזה. מצה"ל נמסר כי שתיים מארבעת הרקטות שנורו היום יורטו, ושתיים נפלו בשטח פתוח. ההתרעה נשמעה בקיבוצים סעד, נחל עוז וכפר עזה. לא דווח על נפגעים או נזק. הירי התרחש על רקע ניסוי של צה"ל במועצה האזורית אשכול.
הירי מרצועת עזה | במערכת הביטחון מעריכים כי חמאס דבק ברגיעה ולכן הארגון לא ביצע את הירי. עוד מעריכים כי חמאס לא מעוניין במלחמה, אך עלול להוביל לימי קרב אם ירצה להגיב על תקיפות של ישראל ברצועה @moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/VnEE4JbZV8
— כאן חדשות (@kann_news) 15 בינואר 2020
התרעות צבע אדום בעוטף עזה | תושבים מדווחים על יירוטים שנצפו בשמיים. לפי שעה לא ידוע על נפגעים או נזק@Itsik_zuarets pic.twitter.com/uvtb7gYRVP
— כאן חדשות (@kann_news) 15 בינואר 2020
לפני הירי הערב, הירי האחרון מרצועת עזה אל ישראל התרחש ב-25 בדצמבר במהלך כנס הפריימריז של ראש הממשלה בנימין נתניהו באשקלון, ורקטה יורטה על ידי מערכת כיפת ברזל באזור חוף אשקלון. נתניהו הורד מהבמה ופונה למרחב מוגן. לאחר מכן אמר ראש הממשלה: "גיליתי הערב שהחמאס לא רוצים שאנצח, אבל על אפם וחמתם ננצח״. נתניהו התייחס גם לחיסול של של בכיר הג'יהאד האסלאמי בהאא אבו אל-עטא בחודש שעבר, שהובילה להסלמה בדרום: "ההוא שירה בפעם הקודמת כבר לא איתנו, מי שירה עכשיו - שיתחיל לארוז״. שבוע קודם לכן רקטה אחת נורתה מהרצועה לשטח ישראל, ונפלה בשטח פתוח.