ישיבה יוצאת דופן התקיימה היום (רביעי) במועצת הביטחון של האו"ם. במסגרת דיון על העימות בין ישראל לחמאס ברצועת עזה, התייצבה בוועדה אדל ראמר, תושבת קיבוץ נירים, וסיפרה לחברות הוועדה על החיים באזור העימות.
נציגת עוטף עזה כעת במועצת הביטחון של האו"ם, אדל ראמר: "הישראלים וגם הפלסטינים הם בני ערובה של חמאס. 11 פעמים בשנתים האחרונות הייתי בת ערובה תחת טילי חמאס, החיים שלי נעצרו. לשמחתי ישראל בנתה לנו חדרים ממוגנים. חמאס בונה חדרים ממוגנים רק לאנשיו ולא לציבור הפלסטיני שלקח כשבויים" pic.twitter.com/CotuQ23Axp
— asaf pozailov (@pozailov1) December 18, 2019
"גם הישראלים וגם הפלסטינים הם בני ערובה של חמאס", סיפרה ראמר. "11 פעמים בשנתיים האחרונות הייתי בת ערובה תחת טילי חמאס. הם מעדיפים לבנות מנהרות טרור במקום להשקיע בבתי ספר. הם מעדיפים לקחת את כל הסיוע הבינלאומי ולהשקיע בטרור ולא באזרחים שלהם".
ראמר עוסקת בשנים האחרונות בהבאת הקול של תושבי העוטף לעולם. היא פתחה עמוד פייסבוק שנקרא Life on the Border, ומשדרת מקיבוץ נירים כבר שנים. "לעזה אין חשמל כל שעות היממה תודות למלחמה בין פתח לחמאס. כדי שנחיה בביטחון אנחנו צריכים לוודא שהשכנים שלנו יחיו בשגשוג ושקט, שיהיה להם מה להפסיד".
את דבריה סיימה ראמר בקריאה למועצת הביטחון ללמוד על המציאות בעזה ולפעול לשינוי: "אני קוראת לחברי מועצת הביטחון ללחוץ על חמאס להפסיק את התנהלותו, אנחנו צריכים לחנך את הדור הבא לכבד את השכנים שלנו ולא לפחד מהם. אני מזמינה אתכם בחום לבוא ולבקר אותי ולראות בעצמכם".