העיתון הסעודי עוכאז דיווח הבוקר כי בכירים ביטחוניים וצבאיים במשטר הסורי נלהבים מאוד מהרעיון של סיום או לכל הפחות צמצום ההשפעה של איראן בסוריה ובמקביל פיתוח יחסים איתנים עם מדינות ערב.
ראש הממשלה נתניהו בסיור בגולן: "איראן מתכננת התקפות נוספות. אני יכול לאשר את זה. אנחנו נפעל לסכל את ניסיונה של איראן להפוך את עיראק ואת תימן לבסיסי שיגור של רקטות וטילים נגד ישראל"@rubih67 pic.twitter.com/HjVwXJpYxk
— כאן חדשות (@kann_news) 24 בנובמבר 2019
העיתון דיווח הבוקר כי רוסיה פועלת יחד עם מדינות ערב כדי להשיב את היחסים בינן לבין דמשק על כנם במישור המדיני והכלכלי. מתחילת דצמבר, לפי הדיווח, נערכו ביקורים רבים של אישים ביטחוניים ממדינות ערב בדמשק ושל אישים ביטחוניים מדמשק במדינות ערב.
עוד דווח כי השבת היחסים עם מדינות ערב קשורה לוויתור על ההשפעה האיראנית מצד דמשק ורוסיה חותרת לשם כך ולמניעת כל התפשטות של טורקיה בצפון סוריה. מקור יודע דבר בדמשק העריך כי סוריה עשויה להצר את צעדיה של איראן על אדמתה במישור הכלכלי ורוסיה במישור הצבאי.