לאחר כמה שעות של שקט, הבוקר (רביעי) התחדש הירי, עם מטחים לעבר יישובי עוטף עזה, ואזעקות חריגות שנשמעו גם במועצת מטה יהודה, ומאוחר יותר גם ביישובים בשפלה. צה"ל חידש את התקיפות ברצועה. חיל האוויר תקף חוליית משגרים במרכז הרצועה וכן פעיל של הג'יהאד האסלאמי שנערך לירי רקטות. משרד הבריאות בעזה דיווח כי מאז תחילת הסבב עלה מספר ההרוגים בעזה ל-12. מספר הפצועים עומד על 50.
בתוך כך, העיתון הלבנוני אל-אחבאר דיווח כי מאז אמש פועל המודיעין המצרי בניסיונות להגיע לרגיעה. חמאס הסכים להתחיל במגעים ראשונים אך אמר כי הדבר תלוי בעמדת הג'יהאד האיסלאמי ואילו בג'יהאד סרבו לתיווך לחלוטין. שני הארגונים העבירו מסרים לפיהם עוד מוקדם לדבר על הפסקת אש, ב-48 השעות הראשונות לאחר החיסול של ישראל. בתוך כך, בחמאס יצרו קשר גם עם שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלאדנוב ועם השליח הקטרי, מוחמד אל-עמאדי. שמעון מיג'אן.שליח האו"ם למזרח התיכון.
דובר צה"ל הדי זילברמן אמר הבוקר כי בצבא מעריכים שהג'יהאד האסלאמי מתכוון להמשיך בירי, וכי "היום יהיה ירי יותר סדור, עם תוכניות אש פחות ספורדיות. הג'יהאד מתנהל בצורה מדודה ומנהל את משק הרקטות שלו למספר ימי קרב". בנוסף אמר זילברמן כי בג'יהאד ממשיכים לנסות לבצע ירי נ"ט וצליפה, ולא רק לשגר רקטות. זילברמן אמר כי מתחילת הסבב נורו כ-220 רקטות לעבר ישראל, והוסיף כי בצה"ל עיבו את מערך ההגנה באזור גוש דן.