מפעיל המל"ט זיהה ששוגר לעברו טיל נ"מ והטיל החטיא מלפגוע בו. כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. העובדה הזו מאפשרת לישראל להימנע מלהגיב בתוך לבנון, מה שעשוי היה להוביל לאירוע ביטחוני נוסף.
בתוך כך פורסם הערב כי איומו של נסראללה לפני חודשיים לא הפחית את הפעילות האווירית של צה"ל בשמי לבנון, אלא גרם לחיל האוויר לעשות התאמות ושינויים במסלולי הטיסה, במרחקים, בנתיבים ובגובה. זאת, כדי לא להגיע לפגיעה אפשרית של טיל נ"מ בכלי טיס של חיל האוויר. אם תתרחש פגיעה שכזאת, ישראל תידרש להגיב בתוך לבנון ומערכת הביטחון נמצאת בעצבים מתוחים, לא רק בלבנון אלא בכמה זירות במקביל. כדי לא להגיע למצב הזה בוצעו אותן התאמות בחיל האוויר, כדי שנ"מ של חיזבאללה לא יצליח לפגוע באף כלי טיס שטס בשמי לבנון.
מאז איום נסראללה, חיל האוויר שינה מסלולי טיסה בטיסות מעל לבנון – כדי להימנע מתקרית שתיאלץ את ישראל להגיב. הדיווח של @roysharon11 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/zC9t4mFP5d
— כאן חדשות (@kann_news) 31 באוקטובר 2019
כזכור נסראללה אמר שהוא לא מתחייב להפיל כל מל"ט ישראלי שטס בשטח לבנון, אלא כשהוא יראה לנכון. מדובר כאמור בתקופה מאוד רגישה בלבנון. חיזבאללה עובר טלטלה סביב מחאת הענק נגד הממשלה, מה שהוביל להפלת ממשלת אל-חרירי למורת רוחו של נסראללה. לכן לא מן הנמנע שנסראללה באמצעות הירי הזה מנסה להסיט את האש ממנו, ולהזיז את הדיון מהמחאה הציבורית שגם מכוונת לחיזבאללה. ייתכן שבצל המשך המחאה אנחנו נראה פרובוקציות נוספות של חיזבאללה בניסיון להפנות את האש לישראל.
אחר הצוהריים חיזבאללה הודיע רשמית כי אנשיו ירו לעבר כלי טיס ישראלי בלתי מאויש בדרום לבנון. מוקדם יותר, דיווח ערוץ הטלוויזיה הלבנוני NBN על האירוע, ועוד לפני כן דווח על גיחות של חיל האוויר בדרום לבנון. כתב ערוץ אל-מיאדין מסר כי האירוע התרחש מעל שמי אל-מידנה, קרוב לאזור א-נבטיה בדרום לבנון. בצה"ל אישרו כי זוהה ירי לעבר כלי ישראלי אך טענו כי הוא לא נפגע.
לפני כשבוע דיווח ערוץ סקיי ניוז בשפה הערבית כי מל"ט ישראלי הופל בדרום לבנון. במקביל, כתב ערוץ MTV הלבנוני מסר כי חיזבאללה הוא שהפיל את הרחפן. בצה"ל אישרו את הדיווח: "במהלך פעילות שגרתית לאבטחת הגבול נפל רחפן של צה"ל סמוך לגבול, בצד הלבנוני". לפי כלי תקשורת בלבנון, המל"ט הופל על ידי אזרח המדינה באמצעות רובה ציד סמוך לכפר כילא.