לאחר שורה של פיצוצים מסתוריים בבסיסי המיליציות השיעיות בעיראק בשבועות האחרונים, גורמים אמריקנים אמרו היום (שבת) כי ייתכן שחום הקיץ הכבד, ולא התקפות של חיל האוויר הישראלי, הוא שגרם לפחות לחלק מהפיצוצים. הגורמים בממשל טראמפ אמרו לסוכנות הידיעות "בלומברג" כי אין בידי וושינגטון מידע מאומת שישראל אחראית לכל התקיפות במחסני הנשק של המיליציות הנתמכות בידי איראן.
הם ציינו כי איראן היא האשמה האמיתית במצב, משום שהיא מספקת נשק למיליציות עיראקיות שאינן יכולות לשלוט בו, ובכך מסכנת את הביטחון בעולם. העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח אתמול מפי בכירים אמריקנים כי ישראל תקפה בימים האחרונים בעיראק מחסני נשק של המיליציות השיעיות.
ביום חמישי אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בריאיון לערוץ תשע כי ישראל פועלת "בהרבה גזרות מול מדינה ששואפת להשמיד אותנו". על השאלה האם ישראל תפעל בעיראק אם תדרש, ענה: "אנחנו פועלים… לא רק אם נדרש, אנחנו פועלים בהרבה מאוד גזרות".