נחשפים הערב פרטים נוספים מניתוח חברת Imagesat של צילומי הלווין מהתקיפה שלשום בבסיס המיליציה השיעית מצפון לבגדאד: בתקיפה שלשום הותקפו כמה מכולות משלוח, גדולות למדי. ומדובר על מכולות ומחסנים חדשים יחסית. כך דווח היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.
המתיחות במפרץ הפרסי | ניתוח צילומי הלווין: בתקיפה שלשום הותקפו מכולות משלוח גדולות וחדשות. בכל האתרים שהותקפו בתקופה האחרונה אירעו פיצוצי משנה הנגרמים מתחמושת. בעיראק יש מעריכים שלא מדובר בתקיפה אחרונה
— כאן חדשות (@kann_news) 22 באוגוסט 2019
הדיווח של @AmichaiStein1 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/6PGjbibt4W
בחודש האחרון ניתחה החברה את הצילומים של 3 אתרים שאירעו בהם התפוצצויות, הנמצאים כולם על מה שמכונה ציר הנשק היבשתי בין איראן-עיראק-לסוריה, ציר שצובר תאוצה בתקופה האחרונה לאור התקיפות שמיוחסות לישראל בסוריה. מניתוח התקיפות ב-3 האתרים עולה כי בכל המקרים רואים כי הפיצוצים נגרמו באתרי אחסון אמל"ח, וישנו נזק משני המעיד על פיצוצי משנה הנגרמים מתחמושת. בשבוע שעבר, כך מעריכים בחברה, הוא ככל הנראה גם מפעל ייצור תחמושת בנוסף להיותו מחסן אמל"ח.

צילום: חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ImageSat International - ISI)
בתוך כך, ערוץ אל־מיאדין הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה דיווח הערב כי המיליציות השיעיות ירו הערב לעבר מל"ט שחג מעל אחד מבסיסיהן באזור בגדאד. לפי הדיווח, המל"ט נאלץ לסגת בעקבות הירי ולא השלים את "משימת הריגול שלו".
ההסברה הקרבית של המילציות השיעיות הפרו-איראניות פרסמה סרטון המתעד לטענתה את האירוע בו נורה המל"ט שחג מעל אחד מבסיסיהן באזור בגדאד@MosheBerkovitch pic.twitter.com/dp00hfBX4c
— כאן חדשות (@kann_news) 22 באוגוסט 2019
בד בבד, גדודי חיזבאללה בעיראק, אחת המיליציות השיעיות המקורבות לאיראן, מאיימת על ארצות הברית כי כל התקפה חדשה נגד המיליציות השיעיות תביא לתגובה קשה וקטלנית: "זוהי אזהרה אחרונה לאויב האמריקני". עוד אמרו במסר לארצות הברית כי הביצורים בבסיסים שלהם בעיראק לא יגנו עליהם וכי אותם בסיסים נמצאים בטווח הטילים של המיליציות. הם הטילו על ארצות הברית את האחריות על התקיפות נגד בסיסיהם וטענו שהאמריקנים מתכננים התקפות נוספות באופן ישיר או באמצעות ישראל.