בעקבות הפיגוע בגוש עציון, בו נרצח לפנות בוקר (חמישי) דביר שורק בן ה-19, צה"ל החליט לתגבר כוחות באזור. כוחות הביטחון ממשיכים בסריקות לאיתור הרוצח. דובר חמאס חאזם קאסם הגיב על הפיגוע: "האינתיפאדה של עמנו בגדה נמשכת. זו התגובה העוצמית ביותר נגד נסיונות הסיפוח של ישראל, העם הפלסטיני החליט לגרש כל כובש מהגדה".
חמאס קרא לציבור הפלסטיני בגדה לפתוח את בתיהם לפני המבצע או המבצעים של הפיגוע, כפי שהיה עם המחבלים מהפיגוע בברקן, בעופרה ובגבעת אסף ובצומת אריאל. בהודעה רשמית מטעם הארגון הוא בירך את המבצעים והפציר ברשות הפלסטינית להפסיק את התיאום הביטחוני עם ישראל ולהתחיל בהתנגדות עממית בשטח.
הפיגוע בגוש עציון | דביר שורק בן ה-19 מעופרה הוא החייל שנרצח. הוא בנו של יואב שורק העיתונאי, ונכדו של הרב בנימין הרלינג שנרצח בפיגוע הירי בהר עיבל שליד שכם, לפני 19 שנים@carmeldangor @ReshetBet pic.twitter.com/3g41C7s4iF
— כאן חדשות (@kann_news) 8 באוגוסט 2019
מוקדם יותר דיווחו מקורות פלסטינים כי כוח צה"ל נכנס לכפר בית פג'אר שבאזור והחרים סרטוני אבטחה. ברשתות החברתיות הפלסטיניות יש קריאה למחוק את הסרטים כדי לא לסייע לכוחות הביטחון. דובר הג'יהאד האסלאמי בעזה, דאוד שיהאב, בתגובה: "הארגון מברך על הפיגוע". ועדות ההתנגדות העממית ברכו גם כן - "אנו מחשיבים את הפיגוע לתגובה הולמת על התוקפנות הציונית וכאישור לכישלון של מנגנון הביטחון הציוני".
זירת החיפוש אחר המחבל שרצח את דביר שורק
גופתו של דביר נמצאה עם סימני דקירות בשטח פתוח בין מגדל עוז לאפרת, באזור ישיבת מחניים, בה למד. נבדקת האפשרות שמדובר בניסיון חטיפה שהשתבש. סבו של הצעיר שנרצח הוא הרב הרלינג, שנרצח לפני 19 שנה.
בהכנת הידיעה השתתפו כרמל דנגור, גל ברגר, עומרי חיים ומשה שטיינמץ