גורמים במנגנוני הביטחון הפלסטיני חושפים פרטים נוספים על תקרית הירי עם לוחמי צה"ל שהתרחשה הבוקר (שלישי) בשכם. לטענתם הכוח הישראלי נכנס למטה מנגנון הביטחון המסכל בעיר במכונית אזרחית. לאחר שלא נעתרו לקריאות לעצור פתחו הפלסטינים המוצבים בשער בירי באוויר. לאחר מכן, החלו חילופי אש בין הצדדים שבמהלכם נפצע קצין פלסטיני פצעים קלים.
דובר מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, עדנאן דמירי, מסר כי הכוח היה במכונית בסמוך למטה, ולאחר שנתבקש להזדהות – פתח באש לעבר אנשי מנגנון הביטחון המסכל. הוא ציין שהפלסטינים השיבו באש להגנה עצמית. בעקבות התקרית הוזרמו לאזור כוחות גדולים של צה"ל שכיתרו את המטה במשך כמה שעות.
מושל שכם, איבראהים רמדאן, הגיב על הדיווחים הפלסטינים כי פעיל אחד ממנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית נפצע מירי צה, ואמר לכלי תקשורת פלסטיניים כי "לא נפתחה אש לעבר צה"ל שהצדיקה את הירי"@AltmanMaayan pic.twitter.com/MMx2fgk9wx
— כאן חדשות (@kann_news) 11 ביוני 2019
מוקדם יותר הגיב דובר צה"ל לתקרית ומסר שהאירוע התרחש בגלל טעות בזיהוי. מדובר צה"ל נמסר שחילופי האש התפתחתו במהלך פעילות של צה"ל למעצר פעילי טרור, והם זוהו כחשודים. בדיעבד התברר שמדובר באנשי הרשות והאירוע יתוחקר.
מושל שכם איברהים רמדאן מסר לכאן חדשות כי הפלסטינים סירבו להצעת הצבא לקיים חקירה משותפת של האירוע. :מה יש להם לחפש בלב שכם, זאת לא תל אביב", אמר.
מקורות פלסטיניים מדווחים: כוחות צה"ל צרו הלילה על מטה מנגנון הביטחון המסכל בשכם, אחד ממנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית. על פי הדיווחים, הכוחות ירו באש חיה לעבר המטה, והביאו לפציעתו באורח קל של פעיל מנגנונים אחד@AltmanMaayan pic.twitter.com/bbAdUL2z8f
— כאן חדשות (@kann_news) 11 ביוני 2019