שליחו המיוחד של נשיא רוסיה לסוריה, אלכסנדר לברנטייב, טען הלילה (שבת) שישראל החליטה לשחרר מבתי הכלא שלה אזרחים סורים בעקבות החזרת גופתו של חלל צה"ל זכריה באומל, מנעדרי הקרב בסולטן יעקוב. השליח המיוחד אמר את הדברים בריאיון לרשת החדשות הרוסית "אר-טי".
השליח המיוחד הודה בריאיון לסורים על "ההבנה", אך הבהיר כי ש"התקבלה החלטה בצד הישראלי שיש צורך ליישם בתוך זמן מה ולשחרר אזרחים סורים שנמצאים בבתי הכלא בישראל". לברנטייב הדגיש כי יש לראות בשחרור גופתו של באומל - פעולה שיש בה אינטרס לצד הסורי. "אנחנו מדגישים שאנחנו בשום אופן לא נעשה דבר שעומד בניגוד לאינטרסים של סוריה או שלא משרת את האינטרסים של סוריה", אמר הבכיר.
לברנטייב התייחס לתקיפות של ישראל בסוריה ואמר שהן "לא לגיטימיות ועלולות להסלים את המצב לא רק בסוריה, אלא באזור כולו". השליח המיוחד הוסיף: "אנחנו מהצד שלנו משקפים את העמדה שלנו לצד הישראלי ומנסים לשכנע אותו שיש דרכים אחרות להשפיע על ההתפתחויות, מבלי להסב נזקים חומריים או להביא להרס של מתקנים או אתרים בשטח סוריה.
"אנחנו פועלים יחד עם הצד הסורי. בראש ובראשונה מדאיג אותנו שכל תקרית או התגרות קטנה תוביל למלחמה גדולה. אנחנו לא רוצים שסוריה תהפוך זירה לעימות צבאי או זירה לחיסול חשבונות בין המדינות הגדולות".
בתחילת החודש אותרה והובאה ארצה גופתו של רב-סמל זכריה באומל, שנעדר מאז קרב סולטן יעקוב מלפני 37 שנה. צוות מיוחד של צה"ל בראשות ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז, הודיע על מציאת הגופה והשבתה לישראל למשפחת באומל. רב-סמל באומל זוהה באופן וודאי במכון לרפואה משפטית באבו כביר וכן על ידי הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף הרב אייל קרים.