פרג' נעסאן, דודו של הפלסטיני שנהרג אתמול (שבת) במהלך עימותים סמוך לרמאללה, האשים כי הירי בוצע על ידי מתנחלים בשעה שלדבריו, הצבא והמשטרה נכחו במקום. "היו שם שלושה או ארבעה מתנחלים על ההר, הם ירו בצורה אינטנסיבית מאוד, זה היה כמו שדה קרב", אמר הדוד לכאן חדשות.
עוד טען כי הצבא ירה עליו ועל חבריו גז מדמיע "במקום להגן עלינו". דודו של חמדי נעסאן, בן 38, נשוי ואב לארבעה שהיה כלוא בישראל במשך שבע שנים, טען גם כי התושבים הישראלים המציאו את הטענה כי אחד מהם נדקר על ידי פלסטינים כדי להצדיק את הירי שהביא למות אחיינו.
בצה"ל אישרו אמש דיווחים בכלי התקשורת הפלסטיניים לפיהם פלסטיני נהרג וחמישה נפצעו במהלך עימותים בכפר מר׳יר סמוך לרמאללה. לפי דובר צה"ל, במהלך עימות בין תושבים מהיישוב עדי עד שבמועצה האזורית מטה בנימין ובין פלסטינים, נדקר מתיישב באורח קל ובתגובה בוצע ירי חי על ידי המתנחלים. מצה"ל נמסר כי האירוע יבדק ויתוחקר.
דוברות היישוב עדי עד אמרה כי המתיישבים הותקפו בדקירות סכין, וכיתת הכוננות של היישוב הגיבה בירי באוויר. "היישוב עדי עד רואה בחומרה את המתקפות החוזרות ונשנות של תושבי הכפרים הערבים באיזור וקורא לכוחות הביטחון להגיב בחומרה ולהעניש את כל כפרי הטרור".
שלשום הודיע דובר צה"ל כי כוחות הצבא פגעו בפלסטינים שיידו אבנים לעבר רכבים ישראליים שנסעו על כביש 60, סמוך לכפר סילוואד. מותו של אחד מהם נקבע מאוחר יותר. פלסטיני אחר נפצע.