אחרי קיזוז משכורות המחבלים, מכה נוספת לחמאס בעזה: השליח הקטרי, מוחמד אל-עמאדי, אמר לאחרונה בשיחות סגורות שקטר לא מתכוונת להמשיך ולממן את החשמל לרצועה לאחר חודש אפריל הקרוב, כך פורסם היום (שני) בחדשות הערב בכאן 11. הרקע לצעד, לפי מקורות פלסטיניים, הוא אכזבה מהסחבת סביב הפרוייקטים הגדולים בעזה.
המצב בעזה: השליח הקטרי אומר בשיחות סגורות – קטר לא מתכוונת להמשיך לממן את החשמל לעזה אחרי אפריל. מנובמבר הם מעבירים 10 מיליון דולר לסולר. הקטרים מאוכזבים מכך שלא קודמו מיזמי חשמל גדולים @galberger #חדשותהערב pic.twitter.com/05oOKNhGM8
— כאן חדשות (@kann_news) 18 בפברואר 2019
קטר התחייבה לממן סולר לתחנת הכוח בעזה למשך חצי שנה, ומאז נובמבר האחרון היא מעבירה 10 מיליון דולר מדי חודש עבור כך. האספקה אמורה להסתיים באפריל, ומדברי השליח הקטרי עולה שלא תוארך מעבר לכך.
עם זאת, מקורות פלסטיניים העריכו שייתכן שהמסר של אל-עמאדי נועד להלחיץ את הגורמים הרלוונטיים ברצועה להאיץ את הפרוייקטים הגדולים בתחום החשמל. בראש רשימת המיזמים נמצא חיבור של רצועת עזה לקו מתח 161 מישראל, צעד שעשוי להכפיל את כמות החשמל לרצועה.
במוצאי השבת האחרונה פורסם בכאן חדשות כי כוחות צה"ל הממוקמים על גדר הגבול עם רצועת עזה מזהים עלייה במספר הילדים הנמצאים בקו הראשון של הפרות הסדר בגבול הרצועה בשבועיים האחרונים. מדובר בילדים שגילם הצעיר מגיע גם לבני שמונה ותשע.
אחת ההערכות סביב הסיבה לעלייה במספר הילדים היא הימצאותם של כורזים במרכז הפרות הסדר, שקוראים בערבית ומבטיחים לכל מי שייפצע 300 שקלים. ביום שישי האחרון הפגינו כ-11 אלף פלסטינים בשני מוקדים עיקריים, במעבר קרני וסמוך לאל בורייג'.
"300 שקלים לכל ילד שייפצע": כוחות צה"ל שמעו כרוזים בערבית מתוך מוקדי הפרות הסדר, וזיהו יותר ילדים שמתקדמים אל הקו הראשון מול הגדר @moyshis #חדשותהשבת pic.twitter.com/iGiLedgs3H
— כאן חדשות (@kann_news) 16 בפברואר 2019