שש טירוניות במשמר הגבול נשכחו לפני כחודש בשטח אימונים סמוך לבסיס הטירונות של מג"ב מצפון לירושלים. זה קרה במהלך שבוע שטח, אז בשל מזג האוויר הסוער פינו המפקדים את כל הפלוגה חזרה לבסיס, אבל שכחו בשטח את החיילות. הן לא ידעו אם זה חלק מתרגיל חלק מההכשרה או שבאמת נשכחו. רק אחרי כמה שעות גילו בפלוגה על חסרונן ונסעו להחזירן לבסיס.
שש טירוניות מג"ב נשכחו בשטח אימונים, והוחזרו רק לאחר כמה שעות. בעקבות המקרה, הערות פיקודיות נרשמו לחמישה קצינים - בראשם תת-ניצב@roysharon11 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/98o6rToB8D
— כאן חדשות (@kann_news) 12 במאי 2019
מפקד משמר הגבול, ניצב קובי שבתאי, הורה על הקמת ועדת בדיקה בראשות סגנו. הוועדה החליטה לרשום הערה פיקודית למפקד בסיס ההדרכה של החיל קצין בדרגת תת ניצב וכן למפקד הגדוד וקצין נוסף. בנוסף, מפקדת הפלוגה, מ"מית ומפקדת הכיתה יישפטו בגין חלקן באירוע.
ממשמר הגבול נמסר בתגובה: "המקרה התרחש בתוך תחומי בסיס האימונים של מג"ב ובמהלכו לא נשקפה סכנה לשלומם של החניכות. בסיום בדיקת האירוע החריג הופקו הלקחים הנדרשים וכן הוחלט על נקיטת צעדים משמעתיים כלפי מספר קצינים למניעת הישנות מקרים דומים".