לקראת הסלמה מחודשת? רקטה פגעה הערב (חמישי) ישירות במבנה ציבורי בעיר שדרות, זמן קצר לאחר שנשמעה התרעת צבע אדום בעיר ובאיבים. ראש העיר עושה את דרכו למקום. מצה"ל נמסר כי זוהה שיגור אחד.
המתיחות בדרום | לפני זמן קצר נשמעה אזעקת צבע אדום בשדרות וביישובים בסביבה. תושבים דיווחו שנשמע פיצוץ. היום הייתה שריפה אחת בעוטף עזה כתוצאה מבלון תבערה. מחר צפוי יום של מבחן בגדר
— כאן חדשות (@kann_news) 13 ביוני 2019
הדיווח של @Itsik_zuarets ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/uO5JnY0lyN
ההסלמה בדרום: תיעוד מהפגיעה בשדרות@Itsik_zuarets (צילום: מנדי ריזל) pic.twitter.com/0mnAE7FJwg
— כאן חדשות (@kann_news) 13 ביוני 2019
ביום שלישי פרצו שמונה שריפות שמקורן בבלוני תבערה ששיגרו פלסטינים מרצועת עזה בשטחים פתוחים בעוטף עזה, לא דווח על נפגעים אך נגרם נזק. כוחות כיבוי בסיוע יערני הקרן הקיימת לישראל פועלים לכבותן. השריפות פרצו בשטחי המועצה האזורית אשכול, כולל ביער בארי, וביער שוקדה שבמועצה האזורית שדות נגב. בתגובה, ישראל צמצמה את מרחב הדיג ברצועה לשישה מייל.
בד בבד, רכזי הביטחון בעוטף עזה זועמים על כך שהם נדרשים לכבות שריפות בפקודה, מה שעשו במהלך כל השנה שעברה בהתנדבות, אף שהם אינם כבאים ולדבריהם לא הוכשרו או קיבלו את כל הציוד הנדרש.
עוד עדכונים על הלילה המתוח בדרום: