ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שני) עם הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי במשרד ראש הממשלה, כדי לקבל הערכת מצב ביטחונית על התקופה האחרונה. בפגישתם, התייחס הלוי להשלכות החקיקה על הלכידות והכשירות בצבא, ואמר לנתניהו כי יש להפסיק להתבטא נגד צה"ל וחיילי המילואים - כיוון שזה "פוגע בכשירות". כמו כן, הדגיש הרמטכ"ל כי בצבא נעשה "מאמץ גדול" לשמור על הכשירות של החיילים.
במערכת הביטחון רצו לקיים את הפגישה בין השניים עוד לפני ההצבעה הסופית בכנסת על צמצום עילת הסבירות. אולם לבסוף הפגישה התקיימה לאחר ההצבעה, כשנתניהו טרם שמע את אזהרות הרמטכ"ל בארבע עיניים לפני החקיקה, חרף ניסיונות להקדימה.
מוקדם יותר תדרך צה"ל שרים בקבינט, על תמונת המצב הביטחונית ומוכנות צה"ל ברקע משבר המילואים. בין המתדרכים - ראש אגף המודיעין, אלוף אהרון חליווה, וראש אגף המבצעים, אלוף עודד בסיוק. מדובר בצעד חריג מאוד, השניים הציגו את האזהרות של מערכת הביטחון לפוליטיקאים והשלכות אישור הרפורמה בלי הסכמות.
אחרי אישור החוק הודיעו עשרות טייסי מילואים בחיל האוויר למפקדיהם שהחליטו להפסיק להתנדב מידית. אחד הטייסים אמר לכאן חדשות: "לא האמנתי שאגיע לרגע הזה. אני וחבריי בהלם. החלטתי באופן אישי שלא אגיע יותר אחרי יותר מ- 20 שנה בחיל האוויר. עדכנתי את מפקדיי".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ וחבר הכנסת גדי אייזנקוט תודרכו אתמול על ידי ראשי מערכת הביטחון. הנושאים העיקריים עליהם יתדרכו ראשי המודיעין והמבצעים הם מספר עדכני של מילואמניקים שלא התייצבו, הערכות צה"ל לאלו שיפסיקו להתנדב ביום שאחרי החקיקה. בהם גם טייסי חיל האוויר, כשירות ולכידות בצה"ל, והאיומים השונים בדגש על החזית הצפונית והפגיעה בהרתעה הישראלית, נוכח הקרע בעם והפרשנות של אויבי ישראל.
עוד בנושא