במערכת הביטחון ממשיכים בחקירת הפיגוע בחווארה

במערכת הביטחון ממשיכים בחקירת הפיגוע בחווארה
אב ובנו נרצחו ביריות בעת שהלכו לשטוף את רכבם בכפר הפלסטיני • כוחות הביטחון מנהלים מצוד אחר המחבל, ונערכים לאפשרות של פיגועי "השראה" או פעולות נקם של יהודים
Getting your Trinity Audio player ready...
לוחמים בזירת הפיגוע בחווארה 19.08.23
צילום: פלאש 90

הבוקר הזה | שידור חי

אחרי פיגוע הירי אתמול בחווארה בו נרצחו שני ישראלים, במערכת הביטחון ממשיכים היום (ראשון) בחקירה, ובמקביל מנהלים מצוד אחר המחבל.

הנרצחים, שי ניגרקר בן ה-60 ובנו אביעד בן ה-28 מאשדוד, נורו אתמול למוות בזמן ששהו במכון לשטיפת מכוניות בחווארה. המחבל הגיע ברגל ופתח לעברם באש מטווח אפס ולאחר מכן נמלט מהזירה. במערכת הביטחון נבדק חשד שמישהו עדכן אותו על הימצאותם של שני הישראלים במוסך. בצה"ל פתחו בסריקות באזור כדי לאתר את המחבל ופרסו מחסומים. האקדח שאיתו ביצע את הפיגוע נמצא בין חווארה לכפר ביתא.

תיעוד פיגוע הירי בחווארה

במערכת הביטחון נערכים למנוע "פיגועי השראה" וגם פעולות נקמה של יהודים בפלסטינים. מפקד חטיבת שומרון שמעון סיסו, מפקד אוגדת איו"ש אבי בלוט ומפקד פיקוד המרכז יהודה פוקס ערכו תחקור ראשוני בזירת הפיגוע. מוקדם יותר, הגיע גם הרמטכ"ל הרצי הלוי לזירה. בימים האחרונים התקבלו בצה"ל התראות רבות על פיגועים.

בחירת העורכת