ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הערב (שני) הצהרה לתקשורת בעקבות הפיגוע בדרום הר חברון שבו נהרגה בת שבע ניגרי. "אנחנו נמצאים בעיצומה של מתקפת טרור שמעודדת, מכוונת וממומנת על ידי איראן וגרורותיה", אמר נתניהו. ברקע המתקפות על מפקדים בכירים בצה"ל מצד גורמים בקואליציה, הוסיף נתניהו כי הוא מגבה את מפקדי צה"ל, "שעושים לילות כימים כדי להגן על כולנו. כולנו חייבים לגבות אותם".
"צריך להבין שחלק ניכר מגל הטרור הזה בא כתוצאה מהכוונה חיצונית", הוסיף ראש הממשלה. "אנחנו מפעילים אמצעים וגם נפעיל אמצעים כדי לבוא חשבון עם המרצחים וגם עם המשלחים שלהם מקרוב ומרחוק", אמר.
מפקד פיקוד מרכז, אלוף יהודה פוקס, מסר מוקדם יותר גם הוא הצהרה לתקשורת, עקב הפיגוע היום ויומיים אחרי הפיגוע בכפר חווארה שבו נרצחו אב ובנו. "אנחנו נמצאים בגל טרור שלא ידענו כמותו מזה זמן רב", אמר אלוף פוקס. "נרדוף את האויבים מחווארה ומחברון ונובא חשבון איתם ועם שולחיהם", הוסיף. עוד אמר: "נלמד מהאירועים האלה, נתחקר, נפיק לקחים, נשתפר ונעמוד במשימה הזו".
מוקדם יותר היום, נודע כי צה"ל בודק מדוע לוחמים ששהו בסמוך למקום הפיגוע לא השיבו בירי לעבר המחבלים. ליד זירת הפיגוע, מוצבת עמדת שמירה (פילבוקס), המאוישת 24 שעות ביממה על ידי כיתת לוחמים. לוחם בעמדה שאיבטח את הצומת, שמע לדבריו את הירי אך לא ראה את מקור הירי ולא זיהה כי מדובר בפיגוע - ולכן לא ירה.

כוחות רבים הוקפצו לאזור חברון, על אף שנכון להיום מוצבים בגזרת יהודה ושומרון 23 גדודים פעילים. כתר נושם הוטל על העיר ועל כפרים סמוכים באזור, דוגמת חלחול. הסריקות אחר המחבלים בשטח מתבצעות במקביל על ידי החטיבות המרחביות עציון ויהודה. הזרוע הצבאית של ארגון פת"ח קיבלה אחריות לפיגוע.
בצה"ל אומרים שמאז הפיגועים באשמורת יצחק ליד קריית ארבע, תקוע וכרמל, הצליחו באופן יחסי למנוע פיגועים קשים באזור חברון. החשש המיידי הוא כי הפיגוע יוביל לפיגועי חקיינות מדרום לצומת תפוח. בצה"ל נערכים גם לפעולות נקם של יהודים, דבר שעלול לפגוע במרדף אחרי המחבלים.
אריה לייב גוטליב נפצע קשה בפיגוע בזמן שיצא לקנות ספרי לימוד לילדיו. גיסו סיפר: "אריה היה גיבור, המשיך בנסיעה אחרי הירי כדי להגיע למישהו שיכול לעזור, בכוחות על אנושיים ובגבורה תיפעל את הרכב".
בפיגוע נרצחה בת שבע נגרי, אם לשלושה ילדים כבת 40 מהיישוב בית חגי. הלווייתה תתקיים בבית העלמין בכפר עציון, טרם הוחלט מועד סופי. נגרי עלתה בשעות הבוקר עם בתה בת ה-12 לטרמפ עם תושב בית חגי, אריה לייב, על כביש 60. באמצע הדרך נורה לעבר רכבם צרור יריות. היא נפצעה אנושות ובוצעו בה פעולות החייאה, אך לבסוף נקבע מותה. בתה יצאה מהרכב ללא פגיעה, והנהג אריה לייב נפצע באורח קשה ופונה לטיפול רפואי בבית החולים סורוקה בבאר שבע.
