מקורות בקרב הפלגים הפלסטיניים סיפרו היום (רביעי) לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי בכירים בארגוני טרור ברצועת עזה ובחו"ל, בייחוד בלבנון, החלו בשעות האחרונות לנקוט צעדים ביטחוניים "שלא נראו כמותם קודם לכן". זאת, לאור איומים שהפנו בכירים בצה"ל ובממשלה הישראלית נגד בכירים בארגונים הפלסטיניים. המקורות הדגישו כי "בכירי ההתנגדות לוקחים ברצינות את האיומים הישראליים". עוד הוסיפו המקורות כי הפלגים העבירו מסרים למתווכים שלפיהם "על כל תוקפנות ישראלית או פעולות חיסול תגיע תגובה, מבלי לחשב את המחיר שהיא תגבה".
גם עיתון אלאח'באר הלבנוני דיווח הבוקר כי הפלגים הפלסטיניים ברצועה הגבירו את עירנותם, העלו את רמת הכוננות ונקטו בצעדי ביטחון מוגברים מחשש לתקיפה ישראלית נגד בכירים ומפקדים הקשורים לפיגועים שאירעו לאחרונה ביהודה ושומרון. הפלגים מעריכים כי צה"ל יחסל מפקדים בסגל הפיקוד הבינוני, דבר שיביא להסלמה שתימשך בין יום ליומיים. מקור בקרב הפלגים הזהיר כי התגובה על כל התנקשות תהיה קשה, תפתיע את ישראל בהיקפה ותביא להסלמה בכל החזיתות.
אתמול התכנס הקבינט המדיני-ביטחוני במשרד ראש הממשלה בירושלים בצל גל הפיגועים של השבוע האחרון. הדיון עצמו היה רווי בעימותים וחיכוכים, אך ללא החלטות קונקרטיות. בין היתר, העימותים נסבו סביב דרישת בן גביר לצעדים מרחיקי לכת כמו סגרים וכתרים.
במהלך הדיון תקף גלנט את מי שיוצא נגד כוחות הביטחון, ואמר לשרים, כך על פי גורמים המעורים בתוכן הדיון: "ההתבטאויות נגד צה"ל מביאות את גורמי הטרור לחשוב שהכול מותר ושצה"ל חלש". הוא גם אמר בתגובה לביקורת שנשמעה על המתרחש בכבישי יו"ש, כי "בכל לילה, וגם בשעה זו, אלפי חיילים מאבטחים את הכבישים שבהם נוסעים השרים והח"כים שתוקפים אותם".