בית הדין הצבאי "נווה צדק" בבית ליד קיבל אתמול (רביעי) את הסדר הטיעון שנחתם עם לוחם גדוד ארז שירה בשוגג בחברו ליחידה ברוך כברתה וגזר עליו שלוש שנות מאסר. בנוסף נקבע כי ישלם פיצויים למשפחת המנוח בסך 13,270 שקלים, שהוא הפיצוי המקסימלי הקבוע בחוק הצבאי. האירוע התרחש בבסיס ענתות בתחילת השנה.
על פי כתב האישום שהגישה התביעה הצבאית, בלילה שבין ה-2 ל-3 בינואר 2023, החייל נכנס לחדר מגורים שבו שהו חיילים אחרים. הוא נטל כלי נשק של חייל אחר, שבו מחסנית שהכילה כדורים. הנאשם הבחין בכך שניצרת הנשק במצב "בודדת", וביצע פעולות שונות בנשק, באופן שהביא לגריפת כדור לבית הבליעה ולירי כדור. הוא פגע בכברתה וגרם למותו. לאחר מכן, ביקש הנאשם מחייל אחר שלא יספר על שאירע בחדר.
בפרקליטות הצבאית העמידו את הלוחם לדין בעבירה של המתה בקלות דעת ושיבוש הליכי משפט והסבירו שמדובר בעונש כבד. לטענתם, לשם השוואה, הלוחם שירה למוות ביונתן גרנות, הוטל עונש של 26 חודשי מאסר.