לראשונה מאז מבצע "בית וגן": כוחות הביטחון פועלים בג'נין

לראשונה מאז מבצע בית וגן: כוחות הביטחון פועלים בג'נין
הכוחות עצרו במחנה הפליטים שלושה מחבלים, בהם פעיל גדוד "אל עיאש" של חמאס, הפלג שמנסה לירות רקטות מג'נין לגלבוע ולצפון שומרון
מחבר כרמל דנגור מחבר כרמל דנגור
Getting your Trinity Audio player ready...
פעילות צה"ל בג'נין
צילום: דובר צה"ל

כוחות הביטחון נכנסו היום (שני) למחנה הפליטים ג'נין לראשונה מאז הסתיים מבצע "בית וגן", ועצרו שם שלושה מחבלים. השלושה, עבדאללה חסן מוחמד צובח, ורד אשרין ומועתצם ג'עאיצה, הועברו לחקירת שב"כ. צובח, תושב בורקין, הוא פעיל גדוד "אל עיאש" של חמאס, הפלג שמנסה לירות רקטות מג'נין לגלבוע ולצפון שומרון. מלבד זאת הוא היה מעורב יחד עם האחרים בשורה של פיגועי ירי, מטען ומכוניות תופת.

במהלך הפעילות מבוקשים חמושים ברחו מהמבנה אליו הגיעו הלוחמים - והם ירו לעברם. חמושים ירו לעבר כוחות הביטחון ויידו לעברם אבנים. הפלסטינים דיווחו על ארבעה פצועים שפונו לבית החולים הממשלתי בג'נין בעקבות חילופי האש שהתפתחו במקום. נתפס גם רובה M-16 שהיה ברשות אחד מהם. לא היו נפגעים בקרב הכוחות הישראליים.

בתגובה לפעילות הכוחות בג'נין דובר חמאס חאזם קאסם מסר: "ברכות ללוחמי ההתנגדות ובראשם גדודי קסאם שמנהלים חילופי אש מול חיילי האויב בג'נין אחרי שחשפו הסתננות של כוח ציוני מיוחד, מחנה הפליטים ג'נין ימשיך להיות סמל להתנגדות והכיבוש לא יצליח לשבור את רצוננו אלא להפך".

נשק אחד המחבלים. צילום: דו"צ

בתוך כך, הזרוע הצבאית של הג'יאהד האיסלאמי מיהרה גם היא להגיב לדברים: "הלוחמים שלנו חשפו כוח מיוחד בצידי המחנה ומנהלים מולם חילופי אש". 

כמו כן, במסגרת מבצע בית וגן, כוחות הביטחון החרימו אלפי אמצעי לחימה בג'נין, יותר מ-300 חשודים תוחקרו, 30 מהם נעצרו. שש מעבדות נפץ אותרו עם יותר מ-300 מטענים, חומרים לייצור מטענים ואמצעי לחימה. שלושה חדרי ניהול לחימה שהיוו תשתית טרור סוכלו.

בחירת העורכת