תושב עכו נאשם בניהול קשר עם ארגון הטרור החזית העממית

תושב עכו נאשם בניהול קשר עם ארגון הטרור החזית העממית
כתב אישום הוגש נגד, חסן נדאף, לאחר שעמד בקשר עם חברי ארגון הטרור "החזית העממית" והסכים לסייע לקידום פעילותם
מחבר מיכל וסרמן מחבר מיכל וסרמן
Getting your Trinity Audio player ready...
חסן נדאף, תושב עכו הנאשם בקשר עם ארגון טרור
צילום: ללא

כתב אישום הוגש הבוקר (שישי) נגד חסן נדאף, תושב עכו בן 27, עקב קיום קשר למול גורמי טרור המזוהים עם ארגון החזית העממית. נדאף, שנעצר בתחילת אוגוסט, נאשם בעבירות של מגע עם סוכן חוץ וקשירת קשר למתן שירות לארגון טרור.

במסגרת חקירתו בשב"כ ובמשטרה, התקבל מידע לפיו בחודש מרץ פנתה אליו רוצ'ה אבו עג'מה, תושבת בית לחם, המזוהה עם הארגון, במטרה לגייסו. בהמשך, התנהל קשר בין השניים באמצעי תקשורת שונים, לרבות, מפגש בטיילת בעכו, במהלכו הביע חסן את הסכמתו לסייע לרוצ'ה ולארגון החזית העממית באמצעות העברת כספים, מסרים ועוד.

פעילים של החזית העממית (צילום: חסן ג'די, פלאש 90)

במפגש רוצ'ה מסרה לנדאף מכשיר טלפון סלולארי ואמרה לו שיש בחור מחו"ל, המזוהה עם הארגון, ששמו "אבו צאפי", שרוצה לשוחח עמו. בהתכתבויות עם "אבו צאפי", נשאל נאדף האם הוא מוכן לשמש כשליח. נאדף אשר הבין כי "אבו צאפי" מתכוון, בין היתר, להעברת אמל"ח, הסכים לבקשתו. רוצ'ה הבטיחה לנאדף שתיצור עימו קשר על מנת לספק לו טלפן ורכב.

לבסוף הסכמתו לא הבשילה לכדי מעשים של ממש, לאור מעצרה של רוצ'ה. מהשב"כ נמסר כי הוא ער למאמצי ארגוני הטרור לפעול לגיוסם של ערביי ישראל לקידום פעילות טרור.

הפופולריים