20 שנות מאסר למחבל שדקר לוחם מג"ב ופצע אותו קשה

20 שנות מאסר למחבל שדקר לוחם מג"ב ופצע אותו קשה
בית המשפט גזר על נאדיר אחמד עונש של 20 שנות מאסר בגין ניסיון רצח של שני שוטרי מג"ב בשער שכם בירושלים. הוא התבקש להציג תעודה ולפני שנבדק ניסה לתקוף את השוטרים ודקר אחד מהם בצווארו • השוטר שנפצע בבית המשפט: "פוטרתי, מתנערים ממני"
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
Getting your Trinity Audio player ready...
מחבל נאדיר אחמד ניסיון רצח פצע קשה שוטר מגב שער שכם 14.9.23
צילום: ללא

הסדר טיעון נחתם היום (חמישי) עם המחבל נאדיר אחמד, בן 21 מרמאללה, שדקר לוחם מג"ב בשער שכם בחודש מאי ב-2022 ופצע אותו באורח קשה. בית המשפט המחוזי בירושלים גזר עליו עונש של 20 שנות מאסר. אחמד הורשע במסגרת ההסדר בניסיון רצח שני שוטרי מג"ב ממניע לאומני ואידיאולוגי. עוד נקבע כי המחבל יפצה את השוטר במאה אלף שקלים.

במעמד הטיעונים לעונש בבית המשפט השוטר הפצוע סיפר: "מיום האירוע, שנה וארבעה חודשים, אני לא עובד. פוטרתי מהמשטרה על רקע בריאותי. המשטרה די מתנערת ממני. יש לי פגיעה עצבית והמון נזקים נלווים מעבר לפציעות השטחיות, כמו חוסר יציבות פיזית". לדבריו, "יש לי איבוד זיכרון לטווח קצר על בסיס יומיומי. המשפחה שלי נפגעה. אני בטיפולים פסיכולוגיים והחיים שלי אף פעם לא יחזרו להיות אותו הדבר".

מהמשטרה נמסר בתגובה לטענותיו של השוטר כי "בניגוד לנטען השוטר לא פוטר, אולם בשל צנעת הפרט לא נפרט מעבר לאמור". 

אחמד נכנס לשטח ישראל, ללא אישור שהיה, כשהוא נושא בכיסו שתי סכינים. הוא הגיע לשער שכם, התיישב על מדרגות הרחבה התחתונה למשך כחצי שעה ולאחר מכן, כשהוא מעורר את חשדם של השוטרים שהיו במקום, החל לעלות במדרגות בסמוך לעמדת המשטרה. בשלב הזה החלו השוטרים במקום לתשאל אותו וביקשו ממנו להציג תעודת זהות.

לאחר שהוא ניסה להתחמק משאלות השוטרים ואמר כי אין לו תעודה, הם הורו לו להיכנס לעמדת המשטרה לטובת בידוק מעמיק. אז, הוא הוריד את התיק שלו מגבו, התקדם לתוך העמדה, שלף סכין וניסה לדקור את אחד השוטרים. בתגובה, השוטר הדף אותו בידו. שוטר אחר שהיה במקום זינק לעברו והשניים החלו להתקוטט איתו, תוך כדי שהוא מנסה שוב ושוב לדקור אותו, עד שהצליח ודקר אותו בעוצמה בצווארו.

שני השוטרים שהיו במקום ירו לעבר אחמד, וגם לאחר שנורה, הוא המשיך לנסות ולפגוע באחד השוטרים עד שנוטרל. כתב האישום ייחס לו שתי עבירות של מעשה טרור של ניסיון לרצח, החזקת סכין, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות וכניסה לישראל בניגוד לחוק.

בחירת העורכת