שידור חי – כאן 11
אחרי שנוהל הקרב של חמאס נחשף אתמול בכאן חדשות: הערב (שבת) נחשף בחדשות הערב בכאן 11 מסמך שנתפס באחד מכלי הרכב של המחבלים בקיבוץ רעים. מהמסמך עולה שבחמאס נערכו מבעוד מועד לתרחישים של רצח וחטיפה של בני ערובה, שימוש בבני ערובה כמגנים אנושיים ושל שריפת בתים, מכוניות ושדות במהלך המתקפה.
במסמך מופיעים שמות קוד שנתן חמאס לפעולות אפשריות בשטח, ככל הנראה כדי שהפיקוד יידע בקשר מה מתרחש שם. למשל המילה "אסווד" (שחור) הייתה שם קוד לרצח כל בני הערובה. המילה "אחמר" (אדום) היא נפילת שבוי ממחבלי חמאס, המילה "אוטובוס" היא שם קוד לשימוש בבני ערובה כמגנים אנושיים.
במסמך ישנן פעולות נוספות שנכתבו בלי שמות קוד, למשל הצתות של בתים, מכוניות ושדות בעוטף ומלכוד האזור. המסמך נותן הצצה נוספות לכוונות האמיתיות של חמאס בבוקר ה-7 באוקטובר.
בכאן חדשות פורסם אתמול מסמך שנתפס אחרי מתקפת חמאס בעוטף עזה, שחושף כי אנשי הזרוע הצבאית של הארגון קיבלו הוראות ברורות לטבוח באזרחים. במסמך, שהוגדר "סודי ביותר", ניתן לראות את ההוראות למחלקה של חמאס שנשלחה לכבוש את קיבוץ עלומים. במסמך נכתב: "משימת המחלקה - תקיפת קיבוץ עלומים במטרה להשיג מספר גדול ככל האפשר של אבדות בנפש, לתפוס בני ערובה והיערכות בתוך הקיבוץ עד קבלת הוראות נוספות".
לחמאס היו מיקומים של חמ"לים ומגורי לוחמים בבסיס אוגדת עזה
בשבוע האחרון נחקרו באגף המודיעין בצה"ל ושב"כ מאות מחבלי חמאס ששופכים אור על ההכנות של ארגון הטרור למתקפת הפתע. במסמכים שהגיעו לידי כאן חדשות נראת פקודת מבצע לכיבוש אוגדת עזה מאוקטובר 2022, כך שהמתקפה תוכננה במשך שנה לפחות. בחמאס ידעו בדיוק כמה חיילים יש במקום ולאן עליהם להגיע בתוך הבסיס, בדגש על חמ"לים וחדרי מגורים של לוחמים.

גם המתקפה על היישובים תוכננה מראש, דבר שסותר את הטענה שבחמאס התכוונו לפגוע רק בחיילים. מבצע לכיבוש קיבוץ מפלסים פעלו שלוש חוליות שמונות 11 מחבלים. בידי שב"כ נמצאים עוד עשרות תוכניות של כיבוש יישובים וקיבוצים.
בניגוד לטענות חמאס: מסמכים חושפים תוכנית מפורטת לפגוע לא רק בחיילים, אלא גם באזרחים – למשל התוכנית לכיבוש קיבוץ מפלסים. ישנם עוד עשרות מסמכים מהסוג הזה • על מסמך אחר יש תאריך – אוקטובר 22', שמעיד על תכנון בן שנה לפחות@ItayBlumental #חדשותהערב pic.twitter.com/e2q5vnKqfp
— כאן חדשות (@kann_news) October 14, 2023
בהכנת הידיעה השתתף איתי בלומנטל