סמ"ר עומרי ניב פיירשטיין מגבעתיים נפל בקרב הגבורה בבסיס זיקים, שבו שישה מפקדים ומפקדות וטירון אחד איבדו את חייהם כשהגנו על עשרות טירונים. ניב פיירשטיין הותיר אחריו שתי אימהות, אור-לי ניב ומיכל אדלשטיין-ניב, ואב, קובי פיירשטיין. אור-לי ניב, סגן-אלוף במילואים וסגנית ראש העיר גבעתיים, סיפרה בריאיון בתוכנית "חלון גאווה" בכאן תרבות על היחס שהמשפחה כולה קיבלה מקציני הנפגעים, וכן על ההבנה של צה"ל בכל הקשור לכיתוב על המצבה. "ההתנהלות של קציני הנפגעים הייתה מצוינת", אמרה.
לדבריה, "כשהם הגיעו אלינו הביתה, הם דפקו בדלת ושאלו איפה אור-לי. מי שפתחה את הדלת הייתה מיכל. היא אמרה להם 'אור-לי לא פה, אתם צריכים את אור-לי?'. אז הם שאלו אותה: 'את מיכל?', היא אמרה כן, אז הם אמרו לה 'לא, אנחנו צריכים גם אותך'. הם באו מוכנים מראש וידעו שיש שתי אימהות ואבא. הם התייחסו לזה הכי טבעי ונכון שאפשר".
האם המשיכה וסיפרה: "כשבאו אלינו שבועיים אחרי לתאם את מה שיהיה כתוב על המצבה, על הטופס היה כתוב: עומרי ניב פיירשטיין, בן אור-לי וקובי. אמרתי להם 'יש לכם טעות, זה לא בן אור-לי וקובי, זה בן אור-לי, מיכל וקובי'. הם לא כל כך ידעו לאכול את זה. הייתה פה קצינה צעירה שכנראה נתקלה בזה פעם ראשונה. היא לא ידעה כל כך מה לעשות עם זה. אמרתי לה 'תעשי מה שאת צריכה, מבחינתנו זה לא עובר. מבחינתי, אם אתם לא מתכוונים להוסיף את השם של מיכל - אז שהמצבה תהיה ריקה'. אחרי יומיים הם התקשרו ואמרו שהכול בסדר ושיהיו שלוש שמות, 'בדיוק כמו שאתם רוצים'. זה מה שהיה".
עומרי נפל בקרב לאחר שהוא וחבריו המפקדים הצליחו לחסל כמה מחבלים, ולבסוף למנוע את חדירתם לבסיס. הוא נהרג ככל הנראה מפגיעת טיל שנורה לעמדה שבה עמד. "הוא התגייס לצבא והתלבט לאן ללכת", אמרה ניב. "הוא לא כל כך רצה להיות לוחם. מגיל קטן הוא פחד להיות לוחם. בגיל 5 הוא אמר 'לוחמים נהרגים בצבא' והוא לא רוצה להיהרג. איפשהו כנראה זה נשאר לו, למרות שפחדן הוא לא היה. הוא היה ילד מאוד חזק ואמיץ. הוא התגייס להיות לוחם חילוץ והצלה. זה מסלול מדהים משולב בנים ובנות. זה עשה לו כל כך טוב. הוא פרח, היה מאושר, שמח ומוקף בחברים וחברות".