חשיפת כאן חדשות

הוועדה הגישה את המסקנות: המשמר הלאומי יהיה כפוף למפכ"ל

הוועדה הגישה את המסקנות: המשמר הלאומי יהיה כפוף למפכ"ל
למרות הדרישה של בן גביר להכפיף את המשמר הלאומי למשרדו, הוועדה הציגה מסקנות אחרות • המשמר הלאומי שצפוי לקום יתבסס על מג"ב, שכוחו יוגדל באלפי חיילים - ובראשו יעמוד קצין בדרגת ניצב
מחבר משה שטיינמץ מחבר משה שטיינמץ
בן גביר והמפכ"ל שבתאי 01.08.23
צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

כפי שנחשף בכאן חדשות: הוועדה להקמת המשמר הלאומי המליצה כי המשמר הלאומי שצפוי לקום יהיה כפוף למפכ"ל ולא ישירות לשר לביטחון לאומי. על פי ההמלצות שהוגשו בימים האחרונים, המשמר הלאומי יתבסס על מג"ב, שכוחו יוגדל ב-8,000 לוחמים - והוא יהווה למעשה גרסה חדשה ומוגדלת של מג"ב שבראשה יעמוד קצין בדרגת ניצב. במסקנות נכתב כי המשמר יוקם "תוך שמירה על האתוס, המסורת וההיסטוריה של מג"ב".

עקבו אחרי ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות - לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
החטופים שעדיין בשבי חמאס: הרשימה המלאה

מסקנות נוספות מתוך הוועדה שנחשפו בכאן חדשות כוללות שינוי של המלצות ועדת אור, שקבעה כי שימוש באש חיה ייעשה רק במקרה של סכנת חיים מיידית, ולהקל על הוראות הפתיחה באש נגד מפרי סדר בשעת חירום.

כמו כן, פורסם בכאן חדשות כי הוועדה סבורה ש-40 אחוזים מ-8,000 הלוחמים שיתווספו למג"ב עם הקמת המשמר הלאומי, צריכים להיות חיילי חובה שיועברו מצה"ל – אך בצבא מתנגדים, והדרג המדיני יידרש להכריע. הוועדה קובעת עוד כי על אף שנכון להותיר את האחריות המערכתית ללחימה בפשיעה בחברה הערבית בידי משטרת ישראל, הרי שנכון לקבוע כי בשגרה המשמר הלאומי ייטול חלק במשימה זו.

המשמר שצפוי לקום יעסוק במשימות ביטחון, אך גם "במשימות משילות של המשטרה הכחולה", למול "פשיעה על רקע חוסר משילות ולפשיעה חמורה הפוגעת בביטחון הלאומי" - כאשר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יאשר את רשימת המשימות, בהמלצת המפכ"ל.

 

בחירת העורכת