יום שלישי האחרון היה אחד הימים השחורים מאז פרצה המלחמה - היום שבו נתקלו כוחות חטיבת גולני ויחידת 669 במארב מתוכנן בשג'אעיה ואיבדו תשעה לוחמים, בהם אל"מ יצחק בן בשט ומפקד גדוד 13, תומר גרינברג. אורי לוי נכנס לשג'אעיה באותו הערב, ויחד עם קצינים של סיירת חטיבת הצנחנים עקב מקרוב אחרי הקרבות שותתי הדם. הכתבה המלאה תשודר הערב (שישי) ב-20:00 ב"חדשות שישי" עם מואב ורדי בכאן 11.
"אני האישה היחידה, אבל לא גורמים לי להרגיש מיוחדת או שצריך לעשות בשבילי התאמות. אני עם נשק, קסדה וציוד כמו כולם": @urildorl נכנס לשג'אעיה ופגש את קצינת הרפואה של סיירת צנחנים, סגן ד"ר שי שרגא, שנמצאת בעזה כבר 40 יום
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2023
הכתבה המלאה תשודר הערב ב-#חדשותשישי בכאן pic.twitter.com/G92L3gQFEY
גדוד 13 של חטיבת גולני הוא אחד הגדודים המיתולוגיים בצה"ל. הגדוד הוקם כבר בשנת 1948 וצבר אינספור קרבות שנכנסו להיסטוריה הצה"לית. דווקא על הרקע המפואר הזה ברור שהפרק שיירשם על שם הגדוד במלחמה הנוכחית יהיה אפל במיוחד: מ-41 לוחמי הגדוד שנפלו ב-7 באוקטובר ועד לנפילת המג"ד, תומר גרינברג, השבוע בשג'אעיה.
הטרגדיה של גדוד 13 - מ-7 באוקטובר ועד שג'אעיה: @MoavVardi ביקר השבוע את הסמג"ד שנפצע קשה בשבת השחורה, הלוחמים שיצאו מעזה ובאו למפגש מיוחד עם ההורים השכולים והצוות של הנמר במוצב נחל עוז, שהקרב שניהלו ב-7 באוקטובר הוא מופת של אומץ והקרבה תחת אש
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2023
הכתבה הערב ב-#חדשותשישי בכאן 11 pic.twitter.com/6zqYeJUb62
את השבוע הזה העביר מואב ורדי יחד עם אנשי הגדוד - עם הסמג"ד שנפצע קשה בשבת השחורה ומתאושש בתל השומר, עם הלוחמים שיצעו מעזה ובאו למפגש מיוחד עם ההורים השכולים, ועם הצוות של הנמ"ר במוצב נחל עוז, שהקרב שניהלו ב-7 באוקטובר הוא מופת של אומץ והקרבה תחת אש. הכתבה המלאה תשודר הערב (שישי) ב-20:00 בחדשות שישי בכאן 11.