צה"ל ביטל היום (ראשון) את החלטת מפקד פלוגה בגולני להדיח מפקד מחלקה ולוחמים שביקרו משפחות של חבריהם שנהרגו בלחימה, למרות שניתנה להם פקודה שלא לבקר. כפי שפורסם לראשונה היום בכאן רשת ב הלוחמים, שנלחמו מה-7 באוקטובר, קיבלו את הפקודה כשיצאו בפעם הראשונה לביתם. החיילים ביטלו את הביקור בתחילה אך החליטו לקיימו בכל זאת. בתגובה, מפקד המחלקה התבשר כי הוא מודח.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> שמות הנרצחים וההרוגים במלחמה - עמוד מתעדכן
הלוחמים והוריהם קיימו שיחות עם מפקד הפלוגה, והוא חזר על הפקודה שלא לבקר משפחות שכולות ואמר שמי שיפר אותה יודח. אחד מהוריי החיילים אמר לכתבנו: "הם איימו על הבנים בסירוב פקודה, חד משמעית. זו מחלקה מצטיינת, חיילים שרק רצו לסגור מעגל ולחמו מה-7 באוקטובר. כל מה שהם מדברים עליו מאותה שבת זה רק לחבק את המשפחות, רק זה מה שמעניין אותם. הם מאוד צריכים לסגור את המעגל הזה וצריכים את זה לשקט הנפשי שלהם".
עוד הוסיף אחד מהורי החיילים: "הם יצאו מעזה וכבר הודיעו למשפחות שהם מגיעים לבקר וקיבלו פקודה לא ללכת. זה הציב את החיילים במצב בלתי אפשרי. הם כולם הרגישו שהם חוזרים לצבא בתחושות מאוד קשות - בלבול נוראי וחוסר אמון במערכת כתוצאה מההחלטה. צריך לחשוב על כל ההתנהלות, לא כדאי לצאת בהצהרות. צריך לתת להם את הכלים להתמודד עם מה שעברו בשבת כדי שיתרכזו בדבר החשוב הבא - להגן על מדינת ישראל".
כרמית בזק, אימו של סמל גיא בזק שנפל ב-7 באוקטובר אמרה: "בין חמישי לשישי בלילה, כתב לנו אחד החיילים מהמחלקה שמחר אחרי 80 ימים כל המחלקה יוצאת פעם ראשונה, וכל מה שהם מייחלים זה לבוא לפגוש אותנו. כשהם היו בדרך התקשר אלי אחד החיילים בבכי ואמר לי: 'קיבלנו פקודה לא להגיע אליכם ואנחנו רוצים לסרב פקודה'. אמרתי לו – אין דבר כזה לסרב פקודה".
"אחרי שעה, לראשונה אחרי 80 ימים, התקשר אלי מפקד הגדוד ואמר שהוא משתתף בצערי, ואז אחריו התקשר מפקד החטיבה וטען שהם לא יודעים על הסיפור הזה. החיילים הגיעו בכל זאת בשבת, ואז נאמר למפקד המחלקה שהוא מודח": סיפרה כרמית.
כרמית שיתפה: "מהיום שגיא נהרג ב-7 באוקטובר, אף אחד משרשרת הפיקוד של גולני מלבד מפקד המחלקה, לא דיבר איתנו. אני לא מצפה שאף אחד יבוא אלי, מספיק טלפון או הודעה. אני ויובל מלווים 32 שנים משפחות שכולות, אנחנו יודעים איך מתנהגים. לצערי זה התהפך עלינו והדבר הזה הגיע הביתה, לא קיבלנו שום התייחסות וזה כל כך כל כך פגע בנו. לא תיכננתי להעלות את זה, חיכיתי לסוף המלחמה להגיד את זה ישירות".
מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל מחבק את המשפחות השכולות וימשיך ללוותן. מפקדים ונציגים בחטיבה יצרו קשר עם כלל המשפחות השכולות. ללוחמים ניתנה המלצה לנצל את הזמן בבית למנוחה, על מנת שייחזרו באופן מיטבי להמשך הלחימה. לוחמים שביקרו או ייבקרו משפחות שכולות לא ייענשו".
מח"ט גולני הגיב לדברים: "מפקדי ולוחמי החטיבה יצאו להתרעננות קצרה בביתם בסוף השבוע לאחר חודשים ארוכים של לחימה. המסר שהועבר לחיילים כי ההתרעננות בביתם קצרה, והיא טרם פעילות לחימה מחודשת ברצועת עזה ועל כן עליהם לצבור כוחות מחודשים ולהתחזק לקראת המשך המשימה - לחימה והגנה על בטחון התושבים. המסר שהועבר מטה התפרש בצורה שגויה באמירה כי יש איסור ביקורים בבתיכם במהלך ההפוגה וכי מי שיבקר יענש".