לוחם התעורר מסיוטים והתחיל לירות: מספר חיילים נפצעו מרסיסים

לוחם התעורר מסיוטים והתחיל לירות: מספר חיילים נפצעו
בשל מצבו הרפואי של החייל היורה, בעת הזו הוא טרם נחקר. בצה"ל אומרים שהחקירה תיערך כשהדבר יתאפשר על דעת הגורמים הרפואיים והמקצועיים
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
צה"ל
צילום: צה"ל

לוחם צנחנים ירה לעבר קיר החדר בו שהה יחד עם לוחמים נוספים, לאחר שהתעורר באמצע הלילה מסיוטים בלילה שבין שני לשלישי בכפר נופש באשקלון, במסגרת הפוגה של החטיבה מהלחימה בעזה. מספר לוחמים שישנו יחד איתו באותו החדר נפצעו קל מרסיסים. הלוחם נלקח לטיפול בבית החולים סורוקה בבאר שבע, ועזב את המקום, חיילים מצאו אותו בעיר והזעיקו סיוע.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

גורם בגדוד אמר ל"כאן חדשות" שהלוחם ככל הנראה פיתח תגובת קרב, ולכן הועבר לטיפול גורמי המקצוע והרפואה בצה"ל. האירוע החריג דווח למשטרה צבאית חוקרת, שפתחה בהליך בירור נסיבות המקרה. בשל מצבו הרפואי של החייל היורה, בעת הזו הוא טרם נחקר, ובצה"ל אומרים שהחקירה תיערך כשהדבר יתאפשר על דעת הגורמים הרפואיים והמקצועיים.

ישנה מורכבות בצורך הלוחמים בהפוגות ובמפגשים עם ההורים והמשפחות המודאגות. גורם צבאי אחר מסר כי אם האירוע היה קורה בביתו של הלוחם, הנזק היה הרבה יותר חמור. זו הסיבה שבצה"ל לא ממהרים לשחרר לוחמים בזמני הפוגה הביתה, ורוצים ללוות אותם מקצועית בימים הלא פשוטים האלה. 

תגובת דובר צה"ל: "המפקדים מלווים את הלוחמים לצד גורמי רפואה ומוודאים שכל חייל מקבל טיפול הולם. האירוע התרחש במהלך התרעננות כוחות מהלחימה בעזה. מספר חיילים נפצעו באורח קל מרסיסי הירי וטופלו. מטעמי צנעת הפרט לא נוכל להרחיב אודות מצבו של החייל, ואנו מבקשים לכבד את פרטיותו".

בחירת העורכת