הורי תצפיתניות שמשרתות בבסיס בגזרת הצפון חשפו היום (רביעי) כי תנאי השירות והמחייה של החיילות "בלתי ראויים" ומציינים שתנאים אלו פוגמים בתפקודן של החיילות כתצפיתניות. לתוכנית סדר יום בכאן רשת ב הגיעו תיעודים ועדויות של התנאים הקשים והבלתי אפשריים למחייה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
החיילות, המשרתות כתצפיתניות בבסיס, נאלצות להתקלח במקלחות פתוחות, מלאות בעובש ומזוהמות. הן לנות באוהל גם בעיצומו של החורף וסובלות מקור ורטיבות, והמזון שניתן להן דל ופעמים רבות מלא עובש.
בחמ"ל התצפיות עצמו, חלק גדול מהכיסאות, עליהם יושבות התצפיתניות במשך כל שעות המשמרת, שבורים. על אף שגזרתן מתחממת, ויש התרעות רבות בכל יום, המיגונית, אליה אמורות החיילות להיכנס במקרה של התקפת טילים, קטנה מדי מכדי להכיל את כל החיילות המשרתות במקום.
אחד ההורים אמר לכתבת כאן חדשות כרמלה מנשה כי "איך הן יכולות להתרכז בתפקיד בתנאים יותר גרועים מבית סוהר?". אמה של אחת החיילות תהתה: "איפה השיתוף והנתינה? למה הדירו אותן ככה?". אב אחר אמר כי "חשבתי שהן הגיעו למוצב סורי. הן בנות של כולנו. רוצים שידור חוזר? אני לא מצליח להבין. אנחנו מפחדים עליהן".