לוחמי צוות הקרב של חטיבה 5 פועלים בימים אלה בכפר ח'רבת אח'זעה הממוקם כקילומטר מהגבול עם ישראל בדרום רצועת עזה. דובר צה"ל מסר כי הכוחות השמידו במקום מאות תשתיות טרור, עמדות שיגור ואמצעי תצפית. בתיעוד שפרסם צה"ל נראים הלוחמים בחדר ילדים בבית בכפר, שבו טענו כי מצאו רובה סער מסוג קלאצ'ניקוב בתוך דופן כפולה של לול תינוקות.
הכפר צפוף ומורכב ממבנים אזרחיים. לדברי צה"ל, בתוך מבנים אלו ובכסות האזרחים, הקים והשמיש חמאס מאות תשתיות טרור, שסייעו לארגון בביצוע מתקפת ה-7 באוקטובר על הקיבוצים ניר עוז, נירים ועין השלושה.
> לכל העדכונים - עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות
מדובר צה"ל נמסר כי במסגרת מבצע "עוז וניר" פשטו הלוחמים על תשתיות טרור, רבות מהן בתוך בתי ספר, מתנ״סים ומבני עירייה. במרחב אותרו פירים ותוואי מנהור משמעותיים, אמצעי לחימה רבים וחומרי מודיעין, הסתה וטרור. בין החומרים שנמצאו היו חוברות לימוד של ארגון הטרור חמאס המלמדות ומתרגלות שיטת הפעלת משגרי רקטות וטילים. כמו כן, נמצא בבית ספר בשכונה תוכן שהועבר לתלמידים - תמונות המלמדות על סוגי אמצעי לחימה.
צפו בתיעוד מפעילות כוחות חטיבה 5 בכפר