דובר צה"ל דניאל הגרי התייחס הערב (שני) בהצהרה שלו לסוגיית החטופים, ואמר כי "נציגי צה"ל נפגשו עם משפחתו של איתי סבירסקי ומשפחתו של חטוף נוסף, והביעה חשש כבד לגורלם". הגרי הוסיף כי יש בצה"ל אות חיים מהחטופה נועה ארגמני וחטוף נוסף.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> שמות החטופים בשבי חמאס
התייחסות זו של הגרי, מגיעה לאחר הסרטון שפרסם חמאס אודות שלושה חטופים - איתי סבירסקי, נועה ארגמני וחטוף נוסף, שמשפחתו ביקשה שלא יפורסם שמו.
דובר צה"ל דניאל הגרי: "בניגוד לטענת חמאס, איתי סבירסקי לא נורה על ידי כוחותינו. קיבלנו אות חיים גם מנועה ארגמני וחטוף נוסף"@AnnaPines_ pic.twitter.com/cpdIivbHC2
— כאן חדשות (@kann_news) January 15, 2024
הגרי התייחס גם לטענה של חמאס כי איתי נהרג כתוצאה מאש כוחותינו: "זה שקר. הבניין בו הוחזק איתן וחטוף נוסף לא היה מטרה ולא הותקף על ידי כוחותינו. לא ידענו בזמן אמת את מיקומם, ואנחנו לא תוקפים במקום בו ידוע לנו שיתכן ויש בו חטופים. בדיעבד, אנחנו יודעים שתקפנו מטרות סמוכות למקום בו הם הוחזקו". עם זאת, הגרי הוסיף כי בצה"ל בוחנים את האירוע, וכי עלה חשש כבד לגורלו של איתי וחטוף נוסף, בעקבות מידע שעומד לרשות הצבא.
הגרי הוסיף: "חמאס מנסה לנצל את העובדה שהחברה הישראלית מקדשת את חיי אנשיה כדי לזרוע פחד. אנחנו פועלים בכל האמצעים להשיב אותם ולהימנע מפגיעה בחטופים. זה המצפן שלנו והחובה המוסרית שלנו". הגרי הוסיף וקרא לציבור להימנע מהפצת מידע לא מאומת אודות החטופים.
נועה ארגמני בת ה-26, נחטפה יחד עם בן זוגה אבינתן אור ממסיבת הטבע ברעים. אימה של נועה, חולת הסרטן, כתבה לנשיא ביידן לאחר חטיפתה כי יש לה רק משאלה אחת - לפגוש את נועה לפני שהמחלה תכריע אותה. בחודש שעבר, פורסם תחקיר ברשת NBC האמריקנית, לפיו ארגמני לא שוחררה במסגרת עסקת החטופים מכיוון שלא הוחזקה בידי חמאס.
איתי סבירסקי בן ה-38, נחטף בשבת השחורה מקיבוץ בארי. בת דודתו אופיר ויינברג, אמרה אתמול בריאיון בכאן רשת ב: "יש בי פחד שאנשים ישכחו אותם ויחזרו לשגרה. אני מבינה את זה, כי זה קשה להכיל את המציאות הנוראית הזאת כל יום. אבל אם נשים את החטופים בצד - נפסיד".