מחלוקת בישראל לגבי הסיבה לכך שחמאס טרם הגיב להצעת פריז לעסקת חטופים. חלק מהגורמים טוענים כי מדובר בעיכוב טכני מאחר וראש ממשלת קטר חזר רק בסוף השבוע לארצו, והוא זה שאמור לתת את המענה הסופי לישראל. גורמים אחרים טוענים כי מדובר במחלוקת מהותית בין בכירי חמאס, שחלקם דורשים להכניס אמירה מפורשת על הפסקת המלחמה בתום העסקה. כך דווח הערב (שבת) בחדשות השבת בכאן 11. על רקע זה, השבוע יגיע לאיזור שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן, בניסיון לקדם את העסקה.
בהמשך לכך, בשל חילוקי הדעות - בישראל לא רוצים לכנס ישיבה נוספת של הקבינט המדיני בטחוני באשר לעסקה, לפני שתינתן תשובה רישמית של חמאס לעסקה המוצעת, על מנת שהדלפות השרים לא ישפיעו לרעה על החלטות חמאס. כמו כן, מסיבות דומות, ישראל מקפידה לשמור בינתיים על שתיקה מול המתווכים. כך פורסם הערב בחדשות השבת בכאן 11.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
מוקדם יותר היום, מקורות במצרים ובחמאס הודיעו לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" על דחיית הביקור הצפוי של משלחת חמאס בראשות אסמאעיל הנייה אל קהיר. מקור בכיר בחמאס מסר לעיתון שדחייה במספר ימים נועדה לצורך עריכת התייעצויות נוספות עם שאר הפלגים הפלסטיניים בנוגע למתווה שהוצע בעקבות הפגישות בפריז. בהמשך לכך,
בתקשורת הערבית דיווחו הבוקר כי בחמאס נוטים לקבל את המתווה לעסקת החטופים שגובש בפריז, על אף שהוא אינו מחייב הפסקה כוללת של המלחמה בעזה, אך דורשים שינויים ותיקונים אחרים. בארגון הטרור דורשים ארבעה שלבים במקום שלושה, הארכת פרקי הזמן של ההפוגות באש - וטיפול פנימי בנושא השלטון ברצועה לאחר הלחימה.
העיתון א-שרק אל-אווסט הפרו סעודי פרסם מפי "גורמים יודעי דבר" ששוחחו איתו, כי חמאס יסתפק בערובות שיעניקו המתווכים בעסקה, אך יידבק ב"מחירים הנדרשים" להשלמת העסקה. בהם בחירת שמות המחבלים הפלסטינים שישוחררו מבתי הכלא הישראליים, היקף הסיוע שיוכנס לעזה וחופש התנועה, כולל חזרתם של תושבי עזה לבתיהם בכל מקום.
אותם גורמים אמרו לעיתון כי ההתייעצויות בין הנהגת הארגון בחו"ל לבין הנהגת הארגון בעזה קשות ומצריכות זמן, מה שמעכב את מתן התשובה הרשמית והסופית להצעה. אך אותם מקורות הדגישו כי חמאס יהיה נחרץ בכל מה שקשור לסוגיית השלטון בעזה, תוך הבהרה שמדובר בעניין פנימי פלסטיני שייפתר בזירה הפלסטינית ולישראל אין קשר אליו.
עוד בנושא
בעיתון הלבנוני אל-אח'באר, המזוהה עם חיזבאללה, פורסם כי חמאס דורש כי בעסקה יהיו ארבעה שלבים במקום שלושה, ולהאריך את פרקי הזמן של ההפוגות בכל שלב. בשלב ראשון: שחרור המבוגרים, הנשים והילדים. בשלב השני: שחרור החיילות, בשלב השלישי: שחרור אנשי הצבא (הגברים), בשלב הרביעי: החזרת גופות של חיילים ואזרחים.
בשלב הראשון, לפי הדיווח, ישוחררו בערך 36 חטופים בתמורה ל-3,000 אסירים פלסטינים, בהם מחבלים שנעצרו אחרי 7 באוקטובר - בעזה, בעוטף עזה, בשטחים או במזרח ירושלים. זאת בנוסף לאסירים ששוחררו בעסקת שליט ב-2011 ונעצרו שוב; וכן אסירים חולים וזקנים שנשפטו לגזר דין ממושך.